Ingezonden persbericht


Persbericht

OT EN SIEN
Een nieuwe film van de makers van
ZOOP, PENNY'S SHADOW en BENNIE STOUT,
naar de hartverwarmende verhaaltjes van
Jan Ligthart en Hendericus Scheepstra.

Ruim honderd jaar na de verschijning van de eerste verhalen over de buurkinderen Ot en Sien, opgetekend door de onderwijzers Jan Ligthart en Hendericus Scheepstra, en met de bekende tekeningen van Cornelis Jetses, worden hun avonturen opnieuw tot leven gebracht in de familiefilm OT EN SIEN.

Ook Aap, Noot, Mies, Wim, Zus, Jet, Teun, Gijs, Kees,.. die jong en oud kennen van het bekende door Ligthart en Scheepstra ontwikkelde leesplankje en de daarbij behorende leesboekjes, maken in de film hun opwachting.

De film speelt zich af in de jaren '20 in Drenthe. De 5-jarige Sien en de 6 jaar oude Ot beleven een spannend avontuur, wanneer de aap van het populaire jaarlijks terugkerende Circus Träume de benen neemt. De opnames zullen een vol jaar in beslag nemen, waardoor het verhaal zich afspeelt tegen het decor van de verschillende seizoenen lente, zomer, herst en de winter.

Het productieteam achter de familiefilm BENNIE STOUT, die vanaf 5 oktober in heel Nederland te zien is, zet met OT EN SIEN hun samenwerking voort. Johan Nijenhuis (Bennie Stout, Body Language, Foeksia de miniheks, Zoop in Afrika, India, Zuid-Amerika) en Klaas de Jong (Bennie Stout, Penny's Shadow, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Kameleon-films) tekenen voor de productie vanuit de productiehuizen Nijenhuis & Co. (www.nijenhuisco.nl) en Farmhouse Film & TV productie (www.farmhousefilm.nl). Bernard Tulp (Bennie Stout, Body Language, Penny's Shadow, De laatste dagen van Emma Blank) is gedelegeerd producent. Het scenario van de film is geschreven door Lars Boom (Penny's Shadow, TV-series Westenwind, Oppassen).

.......................................………………………………………………………………..