Ingezonden persbericht


Beste redactie, Wij hopen dat u onderstaand persbericht wilt plaatsen. Voor fotomateriaal kunt u mailen of bellen met Marjan Sorgdrager zie hieronder.

Koud persen van Appels en Peren

Vers geperst Appel- en perensap smaakt hemels. Vooral van uw eigen fruit. Is dit ook uw wens? Kom langs bij de hoogstamboomgaard op de Fruithof in Frederiksoord en laat uw fruit persen. Op woensdag 5 oktober en zaterdag 8 oktober 2011 wordt de appelpers van stal gehaald en krijgt u de mogelijkheid om uw eigen fruit te laten persen. Inleveren tot 13.00 uur. Kleine hoeveelheden worden gemengd. Heeft u 50 kg. of meer bel met Nanninga: 0592-355596. Containers voor vervoer van het sap zelf meenemen of aanschaffen via Van der Kooy Jubbega, ook aanwezig.

Fruit persen
Dat die oude hoogstam fruitrassen een verfraaiing voor het erf zijn raakt steeds meer bekend. En op de (nieuwe) erven worden veel vooral historische appel- of perenrassen geplant. In oktober is het meeste fruit rijp en kan verwerkt worden. Behalve verwerking in de keuken bestaat er op de Fruithof in Frederiksoord sinds een aantal jaren de mogelijkheid om de appels en peren te laten persen. De dan verkregen appelsap smaakt heerlijk en is niet te vergelijken met gekochte appelsap. Verse appelsap heeft een subtiele smaak en is minder zoet (afhankelijk van de gebruikte rassen).

Activiteiten tijdens de Fruitpersdagen
Rondleidingen tussen 11.00 uur en 15.00 uur met uitleg over snoeien, enten, mesten enz. Verse appelsap te koop
Verkoop van appels en peren van de bomen uit de Fruithof De Weldaad Bessen is met biologisch geteeld fruit en aanverwante producten aanwezig Van der Kooy Jubbega (Unibrew) is aanwezig met materialen voor transport van het sap en verwerking van het fruit. Boeken en informatiemateriaal over de teelt en verwerking van fruit zijn verkrijgbaar. De boomkweker van de Fruithof is aanwezig voor informatie om de rassen goed te laten groeien en vrucht te laten geven. Bij de stand van de Stichting Fruithof is informatie over snoei- of entcursussen, die met regelmaat gegeven worden. Info:
Fruitpersdagen op 5 en 8 oktober Fruithof open van 10.00 ­ 15.00 uur. Inleveren fruit van 10.00 tot 13.00 uur. Adresinfo: De Fruithof (De Tuinen)
Majoor van Swietenlaan 1c, 8382 CE Frederiksoord
www.fruithof-frederiksoord.nl




Ingezonden persbericht