Ingezonden persbericht


Persbericht Playgrounds

Internationaal motion design
op Playgrounds Festival 2011

Dit jaar vindt de vierde editie van Playgrounds Digital Arts Festival plaats. Deze keer niet alleen in Tilburg (6 en 7 oktober, popzaal 013), maar ook in Amsterdam (5 oktober, Pakhuis de Zwijger). Net als voorgaande jaren laat het festival de beste digitale motion design van dit moment zien. Sehsucht, Neil Huxley, Encyclopedia Pictura, Edouard Salier, Physalia en David Wilson zijn enkele bevestigde artiesten die tijdens artist talks uitleg geven over hun werk, visies en inspiraties.

Met ruim 3.500 bezoekers, een internationale programmering en veel aandacht voor de makers van digitaal bewegend beeld is Playgrounds Festival uniek in Nederland. Het festivalprogramma bestaat uit filmvertoningen, workshops en presentaties. Er komen sprekers van over de hele wereld en de Playgrounds Awards voor de beste digitale audiovisuele kunst van dit moment worden uitgereikt. Playgrounds is hierdoor hét festival voor digitale creatievelingen, maar ook voor de neutrale bezoeker een mooie belevenis.

Edouard Salier
Een van de sprekers dit jaar is de Fransman Edouard Salier. Filmregisseur, graficus, ontwerper, fotograaf en muziekvideo director: Salier is het allemaal. Hij begon met het ontwerpen van platenhoezen en het regisseren van muziekvideo's op een bescheiden niveau. Nadat zijn korte film 'Empire' in 2005 de Publieksprijs op het Brooklyn International Film Festival won, bereikte het werk van Salier een groter publiek. Inmiddels heeft hij gewerkt voor Air, Massive Attack, Raphael Saadiq, Smirnoff, Nike, O2, VH1 en Coca-Cola.

Neil Huxley
De Engelse Neil Huxley is een multitalent en grafisch kunstenaar. Na wat omzwervingen werkte hij in 2009 aan de film 'Gamer', het eerste project waar hij verantwoordelijk was voor de art direction, en visual design. Na dit project was hij motion graphics supervisor voor James Cameron's 'Avatar' en creëerde hij holografische displays en effecten voor Synder's 'Sucker Punch'. Naast deze films werkte Huxley, ook voor klanten als Universal Pictures, Fox, Warner Bros, Dreamworks SKG, Sony Pictures, Lionsgate, Spike TV, Bravo, Ubisoft en Vivendi.

Encyclopedia Pictura
Encyclopedia Pictura is onder andere bekend van de muziekvideo 'Wanderlust' waarin zangeres Björk op een fantasiewaterdier door een caleidoscopisch landschap van bergen en snelstromende rivieren op weg is naar een Riviergod. Het trio dat dit jaar aanwezig is op Playground bestaat uit Jesaja Saxon, Sean Hellfritsch en Daren Rabinovitch. In 2003 begonnen de Amerikanen met samenwerken en wonnen sindsdien diverse prijzen voor hun muziekvideo's. Esquire noemde ze 'de directors van de toekomst'.

Physalia
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Playgrounds een internationaal festival is. Dit jaar wordt met name de hoofdstad van Catalonië goed vertegenwoordigd. Barcelona is een van de belangrijkste culturele centra in Europa en ook op gebied van digitaal design gebeurt er op dit moment veel. Playgrounds heeft daarom een paar grote talenten uit deze stad uitgenodigd zoals Alex Trochut, Dvein en Physalia. Laatstgenoemde is een motion graphics studio die instrumenten ontwikkelt waarmee onmogelijke shots toch geschoten kunnen worden. Met een mix van deze self-made tools en motion graphics creëren ze fantastische projecten waarin ze de grenzen van het creatieve proces opzoeken.

Playgrounds Digital Arts Festival 2011
5 oktober - Pakhuis De Zwijger - Amsterdam
6 & 7 oktober - 013 - Tilburg

Playgroundsprogramma:
-Sehsucht
-Buck
-Ben & Julia
-Encyclopedia Pictura
-Edouard Salier
-Alex Trochut
-David Wilson
-Physalia
-Neil Huxley
-Studio Takt
-Tokyoplastic
-HeyHeyHey
-This Happened
-Matt Lambert
-Dvein

Voor meer informatie: www.playgroundsfestival.nl