Ingezonden persbericht


Minh Zone presenteert: Shaolin Fantasy

Oosterse magie in Hollandse theaters

Nog nooit eerder vertoond in Nederland! Een spectaculaire show rondom kungfu, de eeuwenoude Chinese vechtsport. Shaolin Fantasy combineert de traditionele kunst met moderne effecten. Op het puntje van je stoel waant u zich in Azië. De komende weken te zien in diverse theaters.

De Chinese Shaolintempels zijn beroemd om hun associatie met de zelfverdedigingskunsten. De monniken in deze boeddhistische tempels leven voor hun geloof en voor kungfu. Theaterproducent Minh Vu: "Kungfu staat voor de krijgskunst. Vroeger werd het ingezet om het land te verdedigen. In de show zorgt de sport vooral voor spektakel. Een hoger niveau als dit krijg je niet. Dit is de top van de vechtkunst. Normaal treden de monniken op in pakken. Ze geven demonstraties, maar vertellen ook over hun leven. Nu hebben we een echte show gemaakt met verschillende elementen."

"Wat de monniken laten zien is niet iets dat je even kunt trainen. Ze laten zien wat er mogelijk is met de kracht en de energie van het lichaam. Je zou het kunnen vergelijken met Cirque du Soleil, maar eigenlijk is de show uniek." De choreografen van deze show zijn verantwoordelijk geweest voor diverse grote producties. Zo werkten ze onder andere mee aan de festiviteiten rond de Olympische Spelen in 2008. "Het bijzondere aan Shaolin Fantasy is dat het iets mysterieus heeft. Dat mysterieuze hoort een beetje bij de sport. De acrobatische acts en special effects zorgen voor een weergaloze spanning.

Dit mag je niet missen!

Data voorstellingen

Woensdag 5-10 20:15 uur Theater Cool Heerhugowaard www.theatercool.nl

Zondag 9-10 20:15 uur RAI theater Amsterdam www.raitheater.nl

Dinsdag 11-10 20:15 uur Schouwburg het Park Hoorn www.hetpark.nl

Zaterdag 15-10 20:15 uur Zaantheater Zaandam www.zaantheater.nl

Kijk voor meer informatie op www.shaolinfantasy.com




Ingezonden persbericht