Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 26 september 2011

Kom naar sessie 'bewoners Alkmaar steken energie in de wijk'

Hoe kunnen inwoners van Alkmaar energie besparen en duurzame energie opwekken? Deze vraag staat woensdag 5 oktober centraal tijdens 'bewoners Alkmaar steken energie in de wijk'. De bijeenkomst wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek Alkmaar (Gasthuisstraat 2) en begint om 20.00 uur.

De gemeente Alkmaar, Transition Town Alkmaar en de Bibliotheek Kennemerwaard tekenen voor de organisatie van de avond. Transition Towns zijn lokale gemeenschappen in grote en kleine steden, dorpen, wijken of eilanden, die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder van fossiele energie afhankelijk en duurzamer te maken. De gemeente Alkmaar juicht dit soort initiatieven toe. 'Het past uitstekend binnen ons Klimaat en Duurzaamheidprogramma, waarin we samen met bewoners en ondernemers Alkmaar willen verduurzamen. Duurzaamheid begint met bewustwording,' stelt Jan Nagengast (CDA), wethouder Duurzaamheid. Het programma wordt volgende maand vastgesteld en bevat een aantal stevige maatregelen. Gedacht wordt aan auto's op groene energie, het opwekken van eigen duurzame energie, het isoleren van woningen en het aansluiten van huizen op het Warmtenet.

Meer informatie
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via alkmaar@bibliotheekkennemerwaard.nl of telefonisch tijdens openingstijden van de bibliotheek (072) - 515 66 44.Voor meer informatie kan men ook terecht bij Gijs van Wijk van Transition Towns, 06 - 3101 3777.