Ingezonden persbericht


Wooncompagnie en Bakker projecten organiseren feestelijk moment Nico Visser plaatst 5 oktober gevelplaquette

Aan de Achterdijk 36-38 in de binnenstad van Purmerend verrijst het nieuwe pand De Koopvaart. Boven twee winkelruimten komen 9 sociale huurwoningen van Wooncompagnie. Langzaam worden de karakteristieke gevels zichtbaar. Tijd voor een feestelijk moment.

Maandenlang stond het bouwwerk in de steigers met doeken. Nu deze stap voor stap worden afgebroken, krijgt Purmerend zicht op de drie fraaie gevels. Traditionele architectuur, geïnspireerd door de pakhuizen aan het water.

Feestelijk moment
Wooncompagnie en ontwikkelaar JH Bakker Bouwprojecten staan even stil bij dit mooie moment met een speciale rol voor de familie Visser. Veel Purmerenders kennen de plek nog als het onderkomen van Viskon Glas. Als herinnering aan die periode zal Nico Visser, toenmalig eigenaar van Viskon, op woensdag 5 oktober om 15.30 uur een plaquette in de gevel plaatsen met naam en de datum erop.

Wonen boven winkels
De Koopvaart is een 'Wonen Boven Winkels' project. JH Bakker Bouwprojecten is ontwikkelaar, uitvoerend aannemer is Ooms Bouwmaatschappij. De woningen hebben een royale woonkamer aan de altijd levendige Achterdijk en een eigen berging op de begane grond. De oplevering vindt plaats in december. Kort daarna reikt Wooncompagnie de sleutels uit aan de nieuwe huurders.

Toewijzing woningen
Wooncompagnie Purmerend verzorgt de toewijzing van de huurwoningen. Purmerendse starters tot 26 jaar krijgen voorrang. De woningen zijn bedoeld voor één- tot tweepersoons huishoudens. Na de selectie kunnen gegadigden hun voorkeur voor een appartement uitspreken. De huurprijs zal ongeveer 500 euro exclusief servicekosten bedragen.

3 tot 10 oktober reageren!
Geïnteresseerde huurders kunnen van 3 tot 10 oktober aanstaande reageren via WoningNet, advertentienummer 031136128. Meer informatie is verkrijgbaar bij het regionaal Wooninformatiepunt aan de Kraggeveenstraat 5, via het Telefonisch Informatie Punt (0900 - 20 22 373, lokaal tarief) of via www.wooncompagnie.nl.