Ingezonden persbericht


In de serie exposities van Bossche kunstenaars presenteert de Kunstuitleen in de Stadsbibiliotheek van 5 oktober t/m 20 november recent werk van kunstenares en fotografe Shirley Welten. Zij toont foto's die zij maakte tijden reizen en een verblijf in Oost Europa: landschappen en interieurs die het verval en de huiselijkheid in het voormalige Oostblok weergeven.

Voor deze tentoonstelling fotografeerde Shirley Welten ver van huis: op zekere afstand van het vertrouwde en veilige, maar toch herkenbaar en naleefbaar. Dit resulteerde in foto's en drieluiken met een geheel eigen sfeer en poëtische beelden.

Shirley Welten ('s-Hertogenbosch, 1981) studeerde aan de AKV ST.Joost. In 2003 was zij een van de oprichters van stichting bART, waarin ze een aantal jaar als curator actief is geweest. Vanaf 2001 heeft Shirley Welten veel gereisd in het voormalige Oostblok, met o.a. een residency in St. Petersburg (RU) en gewoond in L'viv (UA). Zij heeft verschillende exposities gehad met haar foto's en installaties, zowel regionaal (Galerie Husstege, Cocoafabriek), als landelijk (W139, diverse CBK's).

De Kunstuitleen in de Stadsbibiliotheek is onderdeel van het SM's. Regelmatig toont het werk van Bossche kunstenaars in tentoonstellingen, dat beschikbaar is voor uitleen en aankoop.

Tentoonstelling Shirley Welten
5 oktober t/m 20 november 2011
in de kelder van de Kunstuitleen
(Stadsbibliotheek)




Ingezonden persbericht