Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Woensdag 5 oktober 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is reisschrijver Alexander Reeuwijk over zijn boek 'Darwin, Wallace en de anderen'. Hiervoor dook hij samen met Redmond O'Hanlon in de geschiedenis van de evolutietheorie. De rol van Wallace is lang onderschat, Darwin krijgt vaak alle eer. Bovendien is de rol van de Nederlandse bioloog Hugo de Vries bij de verfijning van de evolutietheorie lang onderbelicht geweest. Darwin en De Vries hebben met elkaar gecorrespondeerd en Reeuwijk doet hier smakelijk verslag van.

Gawie Keyser over 'The Debt' en de banaliteit van het kwaad Schromelijk ondergewaardeerde film over een agent van de Israëlische geheime dienst - gespeeld door Hellen Mirren - die opdracht krijgt om een oorlogsmisdadiger in Oost Berlijn op te sporen en naar Israel te brengen. Hoe ver moet je gaan met liegen om anderen te beschermen? Gawie Keyser is filmrecensent voor de Groene Amsterdammer

Rondetafelgesprek over de Onrust op Links met Joep Schrijvers, auteur en Chris van der Heijden, historicus. Waarom komt de linkse samenwerking niet van de grond in een tijd dat rechts zich dagelijks scherper profileert? Is dit een internationale trend en wordt het beter als linkse prominente politici vertrekken?

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)