Gemeente Oldambt


Scootmobielrijders in Oldambt veilig de weg op

Welzorg geeft rijvaardigheidstrainingen aan scootmobielgebruikers Ouderen met een scootmobiel in Oldambt kunnen binnenkort nog veiliger deelnemen aan het verkeer. Speciaal voor mensen met een scootmobiel vindt er op vrijdag 7 oktober een rijvaardigheidstraining plaats. De training bestaat uit een uitgebreide verkeerstheorieles, behendigheidsoefeningen op een speciaal parcours en tips over het onderhoud en gebruik. De rijvaardigheidstraining is een initiatief van Welzorg in samenwerking met de gemeente Oldambt.

De rijvaardigheidstraining vindt plaats in de Tramwerkplaats, Havenkade-west 3 te Winschoten en begint om 13.30 uur. Omstreeks 16.00 uur is de training afgelopen.

Gedurende de gehele middag zijn er stands aanwezig van: o De WMO - informatie over mogelijkheden en onmogelijkheden en toekomstige wijzigingen 2012 binnen het kader van de WMO. o Een opticien en audicien van "Hans Anders" voor het eventueel testen van ogen en gehoor.
o Oosterlengte winkel Winschoten - koop en huur van zorgartikelen.

Goed voorbereid en veilig op weg
Tijdens de rijvaardigheidstraining krijgen scootmobielrijders uitgelegd hoe de verkeersregels met verstand en inzicht voor eigen veiligheid moet toepassen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat men prettig rijdt op de rijbaan, maar dat het veiliger is om op het voetpad te rijden... Naast het theoretische gedeelte wordt er ook op het mobiele scootmobielparcour geoefend en is er een Welzorg monteur aanwezig die gebruiksadviezen en onderhoudstips geeft. Scootmobielgebruikers met een rijvaardigheidstraining van Welzorg gaan zo goed voorbereid en veilig op weg!

Verkeersveiligheid
Jaarlijks worden er naar schatting ruim 600 mensen behandeld op een eerste hulp afdeling na een verkeersongeval met een scootmobiel. Deze ongevallen hebben vaak direct te maken met de rijvaardigheid van de scootmobielberijder. Welzorg zet zich sterk in om de veiligheid van scootmobielgebruikers en de omgeving verder te verbeteren. Om ongewenste situaties met
scootmobielgebruikers in het verkeer te verminderen, biedt Welzorg rijvaardigheidstrainingen aan.

Gemeente Oldambt, 30 september 2011