KNHS

Adelinde Cornelissen verzorgt clinic tijdens Military Boekelo 3 oktober 2011
Adelinde en Parzival - EK Kur 3

BOEKELO - Een military is meer dan alleen de crosscountry. De basis van het vak begint juist met het onder de knie krijgen van dressuur. Daarom geeft Adelinde Cornelissen op vrijdag 7 oktober een bijzondere clinic op het hoofdterrein van het evenement. Voor iedereen die Cornelissen graag een keer wil zien rijden is dit de kans. Vanaf 16.30 uur betreedt zij de hoofdring. Voor ze op het paard stapt vertelt de amazone eerst wat meer over haar doelen en manier van trainen. Aansluitend is er voor iedereen de mogelijkheid om op de foto te gaan met de winnares van de wereldbeker en kunnen er handtekeningen gevraagd worden.

Military Boekelo - Enschede wil met deze clinic laten zien dat een military meer is dan alleen een crosscountry. De basis van controle over het paard ligt in de dressuur, stelt voorzitter Robert Zandstra. En bij een military is controle onmisbaar. Daarom is dressuur voor iedere ruiter en amazone erg belangrijk. Dat Adelinde komt vind ik fantastisch. Zeker nu het NK volgend jaar weer bij ons verreden wordt. Op deze manier is de Military een evenement waar fans van alle disciplines in de paardensport hun hart kunnen ophalen.

Adelinde Cornelissen
Al vanaf haar tweede jaar komt Cornelissen in aanraking met paarden. Inmiddels heeft ze haar shetlandpony ingeruild voor meerdere getalenteerde paarden en heeft ze zich ontwikkeld tot een internationaal gerespecteerd amazone. Vanaf 2007 rijdt Cornelissen op internationaal niveau. Op dit moment is Adelinde zeer succesvol met haar paard Parzival, een voskleurige nakomeling van Jazz. Afgelopen april won de 32-jarige amazone in Leipzig haar eerste wereldbeker-finale. Daarnaast heeft ze haar EK titel dit jaar behouden, een combinatie die veel voor Nederland betekent in de hippische sport.

Military Boekelo - Enschede
Military Boekelo-Enschede is een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. Dit jaar is de 41e editie. Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Military Boekelo - Enschede is tevens het grootste business event van Nederland met ieder jaar meer dan 25.000 zakelijke genodigden. Nationale en internationale ruiters verschijnen ieder jaar aan de start en rijden het 6 kilometer lange parcours. Zij staan garant voor een bijzonder weekend vol paardentopsport. De Military is van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober. De crosscountry wordt op zaterdag verreden.

Kijk voor meer informatie op: www.military-boekelo.nl