Woningcorporatie Ymere

Vrijdag 7 oktober: Creatieve Bedrijven Route door Haarlem

4-10-2011

Maak eens kennis met ondernemers werkzaam in creatieve sectoren zoals media, entertainment, vormgeving, kunst, architectuur, gaming, mode en reclame.

Neem vrijdag 7 oktober 2011 deel aan de eerste creatieve bedrijven route in Haarlem. Langs de route liggen negen locaties die zich op interactieve en op originele wijze presenteren aan het publiek. Tussen 16.00 uur en 21.00 uur rijden twee pendelbussen tussen de diverse deelnemende bedrijfsverzamelpanden.

De route is een initiatief van de Haarlemse Creatieve Industrie. Zij wil graag laten zien dat Haarlem veel te bieden heeft op het gebied van creatief ondernemerschap. Drie van de deelnemende locaties zijn bedrijfsverzamelpanden van Ymere: Gonnet26, Harlem Legacy en de Greinerschool. De andere locaties zijn: Klein Haarlem, Sidekickcity, Jansstraat 46, HorizonVerticaal, Nieuwe Vide en de Ridderkerk. Er zijn ook twee mobiele locaties die onderdeel uitmaken van de tour.

Bezoekers kunnen deze dag sparren met scenarioschrijvers, producenten en andere specialisten over hoe bijvoorbeeld een goede documentaire of een radiocommercial tot stand komt. Ook zijn er interessante workshops, bijvoorbeeld op het gebied van huisstijl of presentatietechnieken. Ymere vindt het belangrijk dat creatieve ondernemers een goede plek hebben om te werken en steunt daarom dit initiatief met een borrel.

Het gehele programma, de route en informatie over de diverse deelnemende locaties is te vinden op www.creatieveindustriehaarlem.nl . Er is een speciale app gemaakt die vanaf 6 oktober 2011 te downloaden is via m.creatieveindustriehaarlem.nl.