Gemeente Vlaardingen



-

Nieuw: een TOP in Vlaardingen

05-10-2011 |

Op vrijdag 7 oktober krijgt Vlaardingen een Toeristisch Overstappunt (TOP). Een TOP is een startpunt voor recreanten. Hier kunnen zij hun auto achterlaten en al fietsend of wandelend de landelijke omgeving verkennen. Er is een overzichtskaart van de omgeving waarop enkele bezienswaardigheden worden toegelicht. En vanaf elke TOP kan men diverse wandel- en fietsroutes volgen.

TOP paneel Vlaardingen

De Vlaardingse TOP, geplaatst bij de Polderpoort, opent tegelijk met een TOP in Maasland en een in Delft. "Dit zijn de eerste drie Toeristische Overstappunten in de Hof van Delfland", vertelt wethouder Jan Robberegt. Hij opent de Vlaardingse TOP vrijdag samen met Gedeputeerde Han Weber van provincie Zuid-Holland en de andere wethouders van de betrokken gemeenten. "Deze omgeving heeft veel mooie plekken. Met de komst van de TOP kunnen we bezoekers nog beter de weg wijzen door onze groene stad. We werken momenteel samen met de Federatie Broekpolder hard aan de ontwikkeling van een Klauterwoud voor kinderen en een Natuurkerngebied in de Broekpolder. Daarmee hebben we bezoekers straks nog meer te bieden."

Stalen halm
Het belangrijkste herkenningspunt voor de TOP's is de groene stalen halm, van ruim 5,5 meter hoog. Verder vindt u bij elke TOP twee informatiepanelen waarop fiets- en wandelroutes zijn aangegeven en diverse bezienswaardigheden in de omgeving. Voor een overzicht van niet-bewegwijzerde fietsroutes kunnen bezoekers terecht op de site www.toproutenetwerk.nl. Hier zijn verschillende routes direct te downloaden.

Behalve dat een TOP ter plekke informatie biedt over fiets- en wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving, is het met een smartphone ook mogelijk om via een QR-code (soort streepjescode) op het TOP paneel direct verbonden te worden met de TOP website. Zo kan de recreant terplekke routes downloaden of de laatste informatie vinden over bijvoorbeeld evenementen nabij de betreffende TOP.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000