Gemeente Kollumerland


* Gevonden en Verloren

Voedselbank Kollumerland c.a. opent de deuren

voedselbank

Op 7 oktober a.s. gaat de Voedselbank Kollumerland c.a. van start met de eerste verstrekking van voedselpakketten. Hieraan voorafgaand zal wethouder Schaafstal om 10.00 uur onder toeziend oog van de ongeveer 25 vrijwilligers de opening verrichten.

Sinds 1 september 2011 kunnen inwoners van de gemeente Kollumerland c.a. zich aanmelden voor een voedselpakket. Het pakket wordt eenmaal per twee weken verstrekt.
In de maand september is een aantal aanvragers gescreend. Er is nagegaan is of zij door hun financiële positie in aanmerking komen voor een dergelijk pakket. Op dit moment voldoen zes aanvragers aan de gestelde eisen.

Dit betekent dat de Voedselbank Kollumerland c.a. nu echt van start kan gaan.
De eerste verstrekking van de pakketten is op vrijdag 7 oktober. Dit gebeurt in een pand van Aannemingsmaatschappij Daniël Pijnacker aan de Phaesmaweg in Kollum. De firma Pijnacker stelt de ruimte gratis ter beschikking.

Door supermarkten, winkeliers, fabrikanten en particulieren worden gratis voedingsmiddelen ter beschikking gesteld. Daarnaast zal de voedselbank af en toe aanvulling moeten kopen. Om de voedselbank draaiende te kunnen houden is er op jaarbasis zeker EUR 5.000 nodig. De gemeente Kollumerland c.a. heeft een startsubsidie verstrekt. Daarnaast hebben kerken, plaatselijke belangen, ondernemersverenigingen en particulieren giften gegeven dan wel toegezegd. Meer geld is echter nodig en welkom.

Inwoners van Kollumerland die denken in aanmerking te komen voor een voedselpakket, kunnen zich aanmelden via telefoon 06-58 99 06 52. Een screener zal daarna een afspraak maken voor een huisbezoek. Tijdens dat bezoek wordt nagegaan of de aanvrager voldoet aan de landelijk gestelde eisen van inkomen en uitgaven.

Bezoekgegevens gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum (route) telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl
Alle contactgegevens

Openingstijden
maandag 09.00 - 12.00 uur
dinsdag 09.00 - 12.00 uur

woensdag
09.00 - 12.00 uur
16.00 - 19.30 uur
donderdag 09.00 - 12.00 uur
vrijdag 09.00 - 12.00 uur

NOFR2

Wonen in Kollumerland

Steunpunt Vrijwilligerswerk Kollumerland

Omhoog

Over Kollumerland c.a.

De gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, afgekort als Kollumerland c.a. is gelegen in het noordoosten van de provincie Fryslân.

Bent u toerist en zoekt u een mooie bestemming, dan is de gemeente Kollumerland c.a. zeker de moeite van het bezoeken waard. De grote afwisseling van landschappen maakt Kollumerland tot een geliefde plek voor mensen die houden van rust en ruimte. Daarnaast heeft de gemeente een goed woonklimaat en zijn er goede vestigingsmogelijkheden voor bedrijven.

* Dorpen

Spelende kinderen
Schotelantennes Burum
Schotse hooglanders in het Lauwersmeer
Kanoën
Kerkje Augsbuurt
Paarden en wandelaars in het weidse landschap
Molen te Burum
Fietsroutes
Gemeentebord aan de gemeentegrens
Waldhuske te Kollumerzwaag

Yn 'e Wouden, wer 't geboomt hús en hiem en land omsoomt, leit Feenkloasters kostlik oard; Moai is 't der, moai yn 't groat! Ype Douma (1866 - 1937)


* Zoeken

* Sitemap

* Contact