Erepenning Wetterskip voor Arie Kranendonk en Wiggert Amsterdam

Persbericht van Wetterskip Fryslan

Toekenning wegens uitzonderlijke bijdrage aan publieksfunctie Woudagemaal

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslan heeft de erepenning van Wetterskip Fryslan toegekend aan de heren ir. A.J. Kranendonk en W. Amsterdam. Zij ontvangen de erepenning wegens hun uitzonderlijke bijdragen aan het uitdragen van het cultuurerfgoed Woudagemaal in Lemmer naar het grote publiek. De erepenning is donderdagavond 6 oktober 2011 uitgereikt door dijkgraaf Paul van Erkelens van Wetterskip Fryslan tijdens een bijeenkomst van het stichtingsbestuur en het dagelijks bestuur van het waterschap in het bezoekerscentrum van het Woudagemaal. De uitreiking van de erepenning is hoogst uitzonderlijk. Dit gebeurde slechts een keer eerder. De dragers mogen zich ereburger van Wetterskip Fryslan noemen.

De heer Arie Kranendonk (81 jaar) is voorzitter van de Stichting ir. D.F. Woudagemaal. Deze stichting is op initiatief van het waterschap in 2001 opgericht. Doel was het Woudagemaal, dat toen recent op de UNESCO Werelderfgoedlijst was geplaatst, open te stellen voor een zo breed mogelijk publiek. "En dat is goed gelukt", aldus dijkgraaf Paul van Erkelens. In eerste instantie gebeurde het vooral door rondleidingen te verzorgen. Doordat het Woudagemaal steeds bekender werd en meer publiek trok, is besloten een bezoekerscentrum te realiseren.

Uitzonderlijke prestatie
"Met de realisatie van het nieuwe bezoekerscentrum van het Woudagemaal heeft het bestuur van de stichting een uitzonderlijke prestatie geleverd", benadrukte Van Erkelens tijdens de uitreiking van de erepenning. "Met name het werven van de benodigde fondsen van in totaal 3 miljoen euro is een prestatie van formaat. Daarnaast hebben natuurlijk de voorbereiding van de bouw en de begeleiding ervan veel inspanning gekost. Met het inrichten van de educatieve functie van het bezoekers-centrum speelt het bestuur in op de huidige wensen van bezoekers, jong en oud."

Ook voor de heer Wiggert Amsterdam (71 jaar) had de heer Van Erkelens lovende woorden. De heer Amsterdam is vanaf 2001 coördinator van de vrijwilligers die de rondleidingen voor de bezoekers van het Woudagemaal in Lemmer verzorgen."Door zijn inspanning heeft het Woudagemaal negentig vrijwilligers aan zich verbonden die zes dagen per week op professionele wijze rondleidingen verzorgen. Dat is de grote verdienste van de inzet en betrokkenheid van de heer Amsterdam."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.wetterskipfryslan.nl
Bijlage:
* pb_11_57 erepenningen toegekend aan pdf




Razende Robot Reporter