Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.50 uur

Utrecht, 07-10-2011

Heling van een fiets

UTRECHT Donderdag 6 oktober is een man aangehouden voor heling van een fiets.

Rond 11.00 uur zagen agenten tijdens surveillance op de Hogenoord een man op een damesfiets rijden. De agenten vertrouwden het niet en maakten een praatje met de man. Hij vertelde een vreemd verhaal over de herkomst van de fiets en werd erg nerveus. De agenten besloten de fiets te controleren en ontdekten dat deze in 2009 is gestolen. De 24-jarige man uit Utrecht is aangehouden voor heling.

Voetganger aangereden

UTRECHT Een man werd donderdagmiddag aangereden door een auto. Hij is gewond geraakt.

Een 52-jarige man uit Utrecht wilde rond 17.35 uur de Amsterdamsestraatweg oversteken, toen een 31-jarige man uit Utrecht met zijn auto kwam aanrijden. De automobilist reed de voetganger aan. Beide mannen gaven aan elkaar niet gezien te hebben. De 52-jarige man is met een gebroken enkel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een automobilist bleek in de nacht van donderdag op vrijdag 7 oktober te veel te hebben gedronken. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Agenten kregen rond 02.55 uur een melding van collegas dat een man met hoge snelheid door de Poorstraat zou rijden en daarbij een stopteken had genegeerd. Agenten konden de automobilist toch staandehouden op de Bollenhofsestraat. De 24-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) moest blazen en daaruit bleek dat hij te veel alcohol op had. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het bureau. De ademanalyse op het bureau wees 395 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Op bureau bleek dat de man nog een tiental boetes open had staan voor een totaal van ruim 1600 euro. Doordat de man de boetes niet kon betalen, moet hij nu 70 dagen zitten.

Autos in de brand

UTRECHT In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober stonden twee autos in de brand. De politie gaat uit van brandstichting.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op de Boisotstraat. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die in de brand stond. De brandweer was druk bezig de auto te blussen. Ook bleek dat er iets verderop in de straat nog een auto in brand had gestaan.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat bij beide autos sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor heling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een gestolen fiets.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 01.40 uur gezien dat twee mannen zich verdacht ophielden in de omgeving van de Boothstraat. Het tweetal was druk doende een fiets te verkopen. Ter plaatse troffen agenten de mannen, 21 en 29 jaar beiden uit Utrecht, aan. De 21-jarige man wilde een gestolen fiets aan de 29-jarige man verkopen. Beide mannen werden aangehouden en de fiets in beslag genomen.

Jongen aangehouden voor diefstal scooter

URTECHT In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij geprobeerd had een scooter te stelen.

Door getuigen werd rond 01.15 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat twee jongens bezig waren een scooter te stelen op de Kruisdwarsstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen een scooter aan waarvan geprobeerd was het slot te vernielen. De verdachten waren gestoord en weggereden. Op de vlucht hadden zij de scooter waarop zij gekomen waren achtergelaten. Agenten bleven in de buurt om te kijken of het tweetal hun scooter nog kwam ophalen. Na enige tijd kwamen de jongens terug.

De agenten kwamen tevoorschijn waarop de jongens weer wegrenden. Na een korte achtervolging kon één van de twee jongens, 15 jaar uit Zeist, worden aangehouden. De tweede jongen zag kans uit handen van de politie te blijven. De aangehouden jongen werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.