Gemeente Barneveld


Raadsleden bezoeken bedrijven in Food Valley regio

Raadsleden op bezoek in een van de bedrijven in de regio Zeventig raadsleden van de acht gemeenten die de Regio FoodValley vormen zijn vrijdag 23 sep-tember op bezoek geweest bij diverse bedrijven en kennisinstellingen in de regio. Door middel van flitsbezoeken kregen ze een impressie van kleine en grote bedrijven, nationaal en internationaal, food en non-food. De Regio FoodValley Bedrijventoer was daarmee een groot succes.

De bedrijventoer was georganiseerd door Regio FoodValley om de raadsleden kennis te laten maken met de bedrijven in het Food Valley gebied. De bedrijven zelf konden op hun beurt vragen stellen aan de raadsleden en aangeven wat ze van de gemeenten en de Regio verwachten. Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen vormen Regio FoodValley. Doel van de Regio is het Food Valley gebied te ontwikkelen tot hét agrofoodcentrum van Eu-ropa, de internationale topregio voor kennis en innovaties op gebied van gezonde en duurzame voeding.

Raadsleden laten zich verrassen

Raadsleden uit verschillende gemeenten trokken samen op en kwamen regelmatig voor verrassingen te staan. Ze waren zich er niet altijd van bewust dat er zo veel verschillende bedrijven en instellingen in de regio gevestigd zijn. Neem NISB. Het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen, dat alles in het werk stelt om mensen te laten bewegen. Het NISB werkt samen met scholen, ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen UR. Of Dish-man, gevestigd in hartje Veenendaal, maar voor veel mensen een onbekende. Het bedrijf is eigendom van een Indiase firma. Het produceert onder meer vitaminen.

Wageningen UR

Vier groepen werden rondgeleid op de campus van Wageningen UR. Woordvoerder Simon Vink legde de raadsleden uit waarom Wageningen UR haar panden concentreert op de campus. Trots vertelde hij bo-vendien dat Wageningen UR sinds 2007 een forse groei kent. Inmiddels telt de universiteit 10.000 studen-ten, waarvan 3.000 afkomstig zijn uit het buitenland.

Plantion

Met veel enthousiasme kwamen de raadsleden aan het einde van de middag terug bij Plantion. Ze waren allemaal onder de indruk van de bedrijven, de innovaties, de netwerken en het ondernemerschap. `Dit is voor herhaling vatbaar', zei een raadslid uit Barneveld.

Lees meer op www.regiofoodvalley.nl

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl