Nieuws
Minder slechte vetten in voeding
vrijdag 7 oktober 2011
Gisteren maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
(RIVM) de resultaten van een groot voedingsonderzoek onder
Nederlanders van 7 tot 69 jaar bekend. Conclusie: Nederlanders eten
nog steeds te weinig fruit, groente, vis en vezels. En dat is slecht
voor de gezondheid.
De onderzoekers brachten ook positief nieuws. De hoeveelheid
transvetzuren in voedingsmiddelen is afgenomen. Transvetzuren zijn erg
slecht voor de gezondheid. Het aandeel verzadigde vetzuren, ook slecht
voor het lichaam, verbeterde helaas niet.
Gezondere voedingsmiddelen
Veel en ongezond eten veroorzaakt overgewicht en kan leiden tot hart-
en vaatziekten. De Hartstichting zet zich daarom in om de samenstelling
van voedingsmiddelen te verbeteren. We proberen fabrikanten te
stimuleren om minder zout, suiker en slechte vetten in hun producten te
verwerken.
Ineke van Dis is voedingsdeskundige bij de Hartstichting. In reactie op
het onderzoek zegt zij: 'We zijn blij met de conclusie dat er minder
transvetzuren in voeding zitten dan voorheen. Dat betekent
gezondheidswinst voor Nederlanders. Maar we blijven ons inzetten om
gezondere voeding in de supermarkten te krijgen, want veel Nederlanders
eten nog steeds te ongezond."
Tips voor een gezonde leefstijl
Wilt u gezond eten? Bekijk dan onze tips en adviezen.