Vestia


7-10-2011

Start werkzaamheden Mariendaal in Groesbeek

---

Alles zal anders zijn als het plan Mariëndaal/Dorpsstraat, in het centrum van Groesbeek, straks helemaal gereed is. Vrijdag 7 oktober is het feestelijk startsein van de bouw.

De metamorfose voorziet voor wat betreft Mariëndaal in een woonservicezone met drie gebouwen met in totaal 133 huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage.
Het Dorpsstraat-gedeelte omvat koopappartementen, huurappartementen, winkelruimte en eveneens een ondergelegen openbare parkeergarage. Alle reden om daar op 7 oktober in Park Mariëndaal even bij stil te staan.

Eigentijdse invulling
De woonservicezone Mariëndaal is een initiatief van ZZG Zorggroep en wordt ontwikkeld door Vestia. Drie woongebouwen zullen verrijzen, te weten Kloostertuin, Heuvelrijk en Rozenboog, en daarmee krijgen wonen, welzijn, zorg en dienstverlening een eigentijdse invulling. Het bestaande kapelgebouw en het klooster krijgen nieuwe functies zoals restaurant/brasserie.

Nieuwe winkelstraatjes
Het gedeelte Dorpsstraat wordt in een later stadium gerealiseerd; voor dit gedeelte is Adriaan van Erk Ontwikkeling verantwoordelijk. Dit project omvat zo'n 100 appartementen (koop en huur), 4500 m2 winkelruimte en zal straks nieuwe winkelstraatjes te zien geven. Van belang voor het plan Dorpsstraat is de gang van zaken rond de Rabobank, waarvoor door de gemeenteraad een onteigeningstraject is ingezet.

Park openbaar
De waterstromen De Groesbeek en Spoorbeek, nu al te zien bij de protestantse kerk en het gemeentehuis, zullen aan de oostzijde van de Dorpsstraat terugkomen en elkaar ontmoeten in het park, dat een openbare functie krijgt.
Daarmee ontstaat ook een aantrekkelijk verblijfsgebied in een mooie omgeving.

Officiële start
Vrijdag 7 oktober is een ieder vanaf 15.00 uur welkom in het Park Mariëndaal, dat via de Stationsweg bereikbaar is. Burgemeester Prick zal om 15.30 uur officieel de start bouw feestelijk markeren en bij diverse stands zal informatie verkrijgbaar zijn over het plan Mariëndaal/Dorpsstraat.
Daarnaast is de Heemkundekring Groesbeek present, die nader ingaat op de geschiedenis van Mariëndaal. Voor een hapje en drankje is gezorgd als ook voor de muzikale entourage.
Hans Jacobs, oud-redacteur van De Gelderlander, zal verleden en heden van Mariëndaal met elkaar verbinden en in de Groesbeekse context plaatsen.
Het programma zal om 18.00 uur worden afgesloten.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 90.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden en oosten van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia.