Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 07-10-2011

Met mountainbike tot stoppen gedwongen

MAARSSEN Een politiebiker gebruikte op donderdagavond 6 oktober zijn mountainbike om een scooterbestuurder tot stoppen te dwingen.

Rond 20.40 uur surveilleerde een politiebiker in de wijk Fazantenkamp. Hij zag dat hem twee scooters tegemoet kwamen, waarvan er één geen verlichting voerde en waarvan er afdekkappen ontbraken. Hij herkende de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Maarssen, waarover hij informatie had dat hij mogelijk bij scooterdiefstallen was betrokken. De agent stapte van zijn fiets, gaf de jongen een stopteken en hield zijn mountainbike dwars voor zich. De jongen remde aanvankelijk af, maar gaf vervolgens gas en probeerde via het trottoir en het grasveld om de agent heen te rijden. Omdat de agent vermoedde dat de scooter van diefstal afkomstig kon zijn, gaf hij zijn mountainbike een harde zet, zodat die de kant opreed, waarlangs de verdachte wilde vluchten. De jongen botste tegen de flank van de fiets en kwam in het gras ten val.

Vervolgens probeerde hij er te voet vandoor te gaan, maar de agent wist hem te pakken, onder controle te brengen en te boeien. De bestuurder en passagier van de andere scooter gingen ervandoor. De scooter van de verdachte was van een motorkenteken voorzien, terwijl het een brom- of snorfiets was. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de scooter eerder in de week was gestolen.

Geen rijbewijs

MAARSSEN Een automobilist bleek op donderdagavond 6 oktober te rijden terwijl zijn rijbewijs was geschorst.

Rond 11.30 uur controleerden agenten op de Provincialeweg een 24-jarige automobilist uit Hilversum. Daarbij bleek dat zijn rijbewijs geschorst was en dat hij nog drie boetes open had staan. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden met een geschorst rijbewijs. Tevens moest hij de drie openstaande boetes voor in totaal bijna 420 euro betalen.