Politie Limburg-Noord

Vermissingszaak Fritz: opmerkelijke tekst op bord en sms-bom van politie


Datum: 7-10-2011
Tijd bericht: 09:35
Plaats: Herkenbosch

De politie heeft in het Meinweggebied in het onderzoek naar de vermissing van Laurens Fritz een waarschuwingsbord aangetroffen met daarop een bijzondere tekst. Op het bord zijn onder andere de woorden 'Fritz', 'R.I.P', 'Poker', 'Pooldance', 'Info' en 'Search by 386' te lezen. Het bord is aangetroffen op de Meinweg in de nabijheid van de Duitse grens. De politie wil graag weten wie deze tekst op het waarschuwingsbord heeft geschreven en waar die naar verwijst. Daarnaast is de vraag wanneer deze tekst op het bord is aangebracht. Het bord is inmiddels in beslag genomen voor verder onderzoek van de politie.

Mensen met tips over de tekst op dit verkeersbord of met andere tips over de vermissing van Laurens Fritz worden verzocht te bellen met 0900 8844. Tips doorgeven kan ook via het online tipformulier bij het opsporingsbericht op www.politielimburgnoord.nl. Anoniem informatie doorgeven kan via de Stichting M. (0800 7000).

Politie stuurt sms-bom over vermiste Laurens Frits

Het rechercheteam dat de vermissing van de 30-jarige Laurens Fritz onderzoekt stuurt vrijdagmiddag een zogenaamde sms-bom aan zo'n 3500 mensen die vrijdag 9 september in de omgeving van het Meinweggebied bij Herkenbosch waren.

De politie onderzoekt met 20 rechercheurs de zaak van de vermiste Laurens Fritz. Het rechercheteam houdt er steeds meer rekening mee dat er sprake zou kunnen zijn van een misdrijf, maar sluit andere opties niet uit. Via de sms-bom hoopt het team informatie te achterhalen over de vermiste man. Op de website van de politie Limburg-Noord (www.politielimburgnoord.nl) staat een opsporingsbericht met meer informatie over de zaak. Bij een sms-bom vraagt de politie met toestemming van het Openbaar Ministerie de telefoongegevens van bellers op. Het gaat om telefoons die op een bepaald moment in een gebied waren.

Laurens Fritz wordt sinds vrijdag 9 september vermist. Hij is voor het laatst gezien op bungalowpark Reewoude in Herkenbosch. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De auto van Laurens is zaterdagmiddag 10 september 2011 aangetroffen op een parkeerplaats langs de oude spoorlijn "IJzeren Rijn" op de Meinweg in Herkenbosch. Laurens is 1.96 m groot, heeft een stevig postuur, heeft blond/rossig haar en droeg bij zijn vermissing vermoedelijk legerkleding.

Al vanaf de eerste dag van de vermissing zet de politie grootschalig in op het onderzoek in en rond het Meinweggebied. Er is sporenonderzoek gedaan en is er in het wandelgebied geflyerd om wandelaars op de vermiste man te attenderen. Daarnaast is er door de Mobiele Eenheid naar de man gezocht in en rond het Meinweggebied. Bij dat zoeken zijn ook honden ingezet. Ook is met een politiehelikopter vanuit de lucht en vanaf het water met een brandweerboot uitgekeken naar Laurens Fritz.

Tips?
Mensen met informatie over deze vermissing worden dringend opgeroepen zich te melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. Personen die liever anoniem informatie over vermissing van Laurens Fritz willen doorgeven kunnen terecht bij Stichting M. via 0800-7000.