Politie Drenthe

Vrijdag 7 oktober 2011

Provincie Drenthe, 07-10-2011

Twee doden bij verkeersongeval

HOOGEVEEN Donderdagavond omstreeks 20.00 uur zijn bij een verkeersongeval op de Voltastraat twee vrouwen uit Hoogeveen van 69 en 76 jaar om het leven gekomen. De 69-jarige vrouw reed als bestuurster van een personenauto vanaf de Voltastraat linksaf de Marconistraat op. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen. De bestuurster is ter plekke overleden; de 76-jarige inzittende is met ernstig letsel naar het UMC Groningen vervoerd, waar ze later is overleden. De afdeling VOA heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. Daarbij is onder andere gekeken naar de snelheid waarmee is gereden.

Politie onderzoekt zedenmisdrijf

HOOGEVEEN Donderdagavond omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding dat in het Zuiderpark een zedenmisdrijf zou hebben plaatsgevonden. Een meisje, in de tienerleeftijd, zou slachtoffer zijn geworden van een nog onbekende man. De politie is direct met een onderzoek gestart. Daarbij is een deel van het Zuiderpark afgesloten en de politie heeft daar een sporenonderzoek verricht. Ook een speurhond is ingezet. Het slachtoffer heeft een vrij duidelijk signalement van de dader gegeven. Het gaat daarbij om een blanke man tussen 25 en 30 jaar. Hij is kaal en heeft een stevig postuur. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een dunne trui, kleur onbekend, en Nike Air Max schoenen. Dit signalement is direct verspreid met een twitterbericht. Dat heeft een aantal reacties opgeleverd die zijn of worden onderzocht. De politie gaat verder met het onderzoek. Mensen die naar aanleiding van dit bericht informatie hebben die verband kan houden met deze zaak worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Hoogeveen, telefoon 0900 8844.

Aanhoudingen bij drugsactie

COEVORDEN Donderdagavond heeft de politie aan het Stieltjeskanaal een controle gehouden in verband met mogelijk drugshandel vanuit een woning. Daarbij zijn zes personen aangehouden, meest inwoners van Coevorden, die het pand hadden bezocht. De meeste van hen bleken in het bezit van kleine hoeveelheden weed en speed. Daarna werden in de woning de 29-jarige bewoner en een 19-jarige man uit Coevorden aangehouden. In de woning werden drugs aangetroffen. Alle aangehouden verdachten zijn verhoord en dezelfde avond nog in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak

PATERSWOLDE - Op woensdag 5 oktober 2011 heeft er in de vroege avonduren tussen 18.00 uur en 20.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Zonnebloemweg te Paterswolde.

De 85-jarige bewoonster hoorde die avond gerommel in haar woning. Toen zij poolshoogte ging nemen zag zij in de hal van haar woning een jongeman lopen die vervolgens de voordeur opende en naar buiten liep. Daar stond nog een tweede jongeman, samen liepen beide mannen weg in de richting van de doorgaande weg. Onbekend is hoe ze vertrokken zijn, zeer waarschijnlijk met een auto. Naderhand ontdekte de bewoonster dat meerder kamers in haar woning doorzocht waren. Met grof geweld was een slaapkamerraam opengebroken waardoor men waarschijnlijk toegang tot de woning heeft verkregen. Bij de inbraak is een geldbedrag gestolen.

De man die in de hal liep wordt als volgt omschreven: Leeftijd 20-30 jaar, lichtgetinte huidskleur, middelgroot slank postuur, kort donker glad haar met golven, donkere kleding. Dader 2 stond buiten, daar is geen verder signalement van bekend geworden, behalve dat 1 van de daders een jogging/sportbroek zou dragen met een lichte streep langs het been.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over de daders of over het door hen gebruikte voertuig. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie in Tynaarlo, telefoon 0900 8844.

Vrachtauto van de weg

EEN Donderdagmorgen reed een 41-jarige chauffeur uit Bovenkarspel met zijn vrachtauto over de Hoofdstraat. In een bocht raakte hij naast de rijbaan door een glad weggedeelte. Daardoor kwam de vrachtauto, geladen met levensmiddelen, in de sloot terecht. Door dit ongeval is de Hoofdstraat enige uren afgesloten geweest.

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN Donderdagmiddag werd en 35-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van drie tubes shampoo met een waarde van 9 Euro per stuk. Hij krijgt een proces-verbaal en een rekening van 151 Euro voor de onkosten van de winkelier, een drogist in de Hoofdstraat.

Politiewijzer in 2012

Begin 2012 brengt Politie Drenthe opnieuw de politiewijzer uit. Een handig naslagwerk, met relevante politie- en veiligheidsinformatie voor burgers. De uitgave wordt huis aan huis verspreid en is ook verkrijgbaar bij politiebureaus en gemeentelijke informatiepunten. Uit onderzoek komt naar voren dat de politiewijzer zeer op prijs wordt gesteld.

De Politiewijzer wordt gefinancierd uit de opbrengst van advertenties die afwisselend worden afgedrukt. Zonder deze opbrengst zou de publicatie eenvoudigweg niet mogelijk zijn. Daarom heeft Politie Drenthe uitgeverij Sypro Media Groep uit Zutphen opdracht gegeven om ook deze uitgave van de Politiewijzer met behulp van reclame-opbrengsten te gaan verzorgen.

Vanaf komende week kan het zijn dat ondernemers in Drenthe hiervoor benaderd worden. Dit gebeurt uitsluitend door de Sypro Media Groep. Ondernemers die gebeld worden, ontvangen vooraf een brief van de politie en Sypro Media groep hierover.

Voor advertentieaanvragen, kunt u zich in verbinding stellen met uitgeverij Sypro Media, Postbus 470, 7200 AL Zutphen, telefoon (0575) 582920.