Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 10.30 uur

Utrecht, 07-10-2011

Verkeersongeval

AMERSFOORT - Donderdagavond 6 oktober heeft omstreeks 20.00 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 17-jarige jongen uit Amersfoort lichtgewond geraakt.

Het slachtoffer reed op zijn bromfiets op de Zevenhuizerstraat en haalde een stilstaande stadsbus in. Toen hij de bus voorbij reed, zag hij opeens een auto stilstaan. Het slachtoffer remde, ging vervolgens onderuit en gleed tegen de achterzijde van de auto aan. Het slachtoffer is door een arts van de GGD onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Verlaten plaats ongeval

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond 6 oktober omstreeks 20.00 uur een 53-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het verlaten van een plaats van ongeval en bedreiging.

Na een melding gingen agenten naar de Wagnerstraat. Hier troffen zij een man aan die aangaf dat een andere man een ongeval had veroorzaakt bij een parkeerplaats op het Euterpeplein. De verdachte was na het ongeval weggereden omdat hij niet bereid was mee te werken de schade goed af te handelen. De aangever (32 jaar uit Amersfoort) was achter de verdachte aangereden en had zijn autosleutels afgepakt toen hij stilstond. Hierop is de verdachte een woning aan de Wagnerstraat ingerend. Even later kwam de verdachte met een bijl naar buiten en bedreigde de 32-jarige man en ging daarna weer de woning in. Hierop schakelde de aangever de politie in.

Agenten gingen naar de woning en troffen hier de man aan die voldeed aan het doorgegeven signalement. De bijl is in de woning aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het bleek dat de man onder invloed van alcohol was, hij blies op het bureau 320 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

LEUSDEN Donderdagmiddag 6 oktober heeft omstreeks 14.50 uur een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Hessenweg waarbij een man uit Hartskamp gewond is geraakt.

Een automobilist (32 jaar en afkomstig uit Barnveld) kwam die middag vanuit de richting van Stoutenburg rijden en wilde de Ruifweg inrijden. Uit de richting van de Stoutenburg kwam er plotseling een bromfiets aan. De automobilist kon niet meer op tijd stoppen voor de bromfietser. Hierdoor kwam de man uit Hartskamp ten val. Ambulancepersoneel heeft de bromfietser onderzocht. Hij bleek lichte verwondingen te hebben. Een 18-jarige vrouw uit Amersfoort was getuige van het ongeval en is vermoedelijk omdat zij van het ongeluk schrok, met haar scooter in de sloot beland. Zij is met een forse beenwond met de ambulance naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd.