Gemeente Leeuwarderadeel


Wytze en Akke de Jager - Kuitert ( Stiens) vierden 60 jarig huwelijk

07-10-2011 10:27

Op woensdag 5 oktober jl. was het feest in huize De Jager- Kuitert. Op die dag vierden ze het feit dat ze 60 jaar geleden in het huwelijk stapten. Reden voor burgemeester Joop Boertjens hen die dag met een bezoek te vereren.

Wytze (82) en Akke (81) de Jager hebben elkaar in Leeuwarden op de kermis ontmoet. Na 3 jaar verkering stapten ze op 5 oktober 1951 in `het huwelijksbootje' . Hun eerste huis stond in de Papaverstraat. Daarna verhuisden ze naar een woning in de Van Beverwijckstraat in Leeuwarden. Na een tijdje verlieten ze Leeuwarden en gingen wonen in de Lotusstrjitte in Stiens. Wytze en Akke besloten na enige tijd toch weer te verhuizen naar Leeuwarden en betrokken daar een woning aan de Nyckle Haismawei. Toch trok Leeuwarderadeel en met name het dorp Stiens nog steeds. Want sinds 10 jaar wonen ze alweer met zeer veel genoegen in hun mooie appartement aan de Van Wyckelstrjitte in Stiens.

Wytze en Akke kregen 2 kinderen; een zoon en een dochter. Inmiddels zijn ze de trotse (over)grootouders van één kleinkind en één achterkleinkind.

Akke was voor haar trouwen werkzaam op het atelier van C & A in Leeuwarden. Daarnaast was ze werkzaam als conductrice op de bus bij de toenmalige NTM.
Na haar trouwen heeft ze zich volledig aan het huishouden en het opvoeden van de kinderen gewijd.

Wytze is als 14 jarige jongen begonnen te werken bij de vetsmelterij in Leeuwarden en daarna als `boodschappenjongen' bij de bank. Na diverse functies bij de bank te hebben verricht heeft hij zich opgewerkt tot directeur bij de AMRO bank.

Gedurende een periode van 45 jaar werden de vakanties en vrije tijd doorgebracht op hun boot op de Friese wateren en in de omgeving van Giethoorn. Akke leest en puzzelt graag. Wytze gaat nog elke week klaverjassen in Leeuwarden. Het 60 jarig huwelijk werd die dag thuis in familiekring gevierd.

---