Gemeente Lelystad

Pilot 'Meedoen naar Vermogen' sluit af met goede resultaten

Vrijdag 7 oktober 2011

De pilot 'Meedoen naar Vermorgen' die de gemeente Lelystad en Concern voor Werk samen hebben uitgevoerd, is donderdag 6 oktober 2011 afgesloten op de Bataviawerf.

Opmerkelijke resultaten

De pilot `Meedoen naar Vermogen' (onderdeel van een onderzoek van het ministerie naar ontwikkelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt) had tot doel om mensen met een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren om weer mee te doen in de samenleving en zo mogelijk de stap richting werk te zetten. De pilot is gestart in januari 2010 en de resultaten zijn opmerkelijk. Alle 75 personen die voor de pilot zijn geselecteerd, zijn inmiddels zover dat zij weer meedoen in de maatschappij en een flink aantal heeft werk gevonden, al dan niet in het kader van de vervolgpilot loondispensatie. Met loondispensatie is het eenvoudiger en goedkoper voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, omdat zij dan minder dan het minimumloon kunnen betalen.

Boek en film

Wethouder Willem de Jager presenteerde bij de afsluiting van de pilot een boek met de resultaten van het project. De resultaten van het project werden ook in de vorm van een film gepresenteerd, met daarin een toelichting van staatssecretaris Paul de Krom die zich enthousiast toonde over de resultaten van de pilot. Ja