Woudagemaal ontvangt 10.000ste bezoeker

Persbericht van Wetterskip Fryslan

Het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer heeft op donderdag 6 oktober jl. de 10.000ste bezoeker van het jaar 2011 ontvangen. De 10-jarig Laura van der Bij uit Lemmer werd door vrijwilliger Wiggert Amsterdam hartelijk ontvangen in het op dinsdag 4 oktober geopende bezoekerscentrum. De opening was voor Laura, haar vader, zusje en vriendinnen reden om eens een kijkje te nemen in de magistrale beleving van stoom, architectuur en water.

In het Woudagemaal was men trots dat deze week al de 10.000ste bezoeker voor 2011 is bereikt. Volgens de vrijwilligers heeft dat zeker te maken met de grote belangstelling voor het nieuwe bezoekerscentrum.

Speurtocht
Laura van der Bij ontving uit handen van Wiggert Amsterdam een Woudagemaal attentiepakket. Directeur Hilda Boesjes-Beljon bood de jonge eregast verder een bezoek aan voor haar gehele klas die de speurtocht in het centrum en gemaal gaan uitvoeren.

Bezoekerscentrum
Elke dag verzorgt een groep vrijwilligers, uit een pool van 80 mensen, vanuit het bezoekerscentrum rondleidingen door het ir. D.F. Woudagemaal, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Sinds 1998 staat het Woudagemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bezoekerscentrum biedt jong en oud een magistrale beleving van stoom, architectuur en water. In het belevingscentrum, dat via een loopbrug is verbonden met het gemaal, krijgen bezoekers informatie over het Woudagemaal en waterbeheer in Fryslan door middel van een indrukwekkende 3D-film, interactieve watertafel, de galerij der Groten, animaties en proeven. Voor meer achtergrondinformatie zie: www.woudagemaal.nl.

Fotobijschrift
Laura van der Bij (links) werd door vrijwilliger Wiggert Amsterdam (midden achter) als 10.000ste bezoeker van het ir. D.F. Woudagemaal onthaalt. Natuurlijk moesten haar vriendinnen ook op de foto!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.woudagemaal.nl
Bijlage:
* pb_11_59 woudagemaal ontvangt 10000ste bezoekerpdf




Razende Robot Reporter