Politie Groningen

Vrijdag 7 oktober 2011

Provincie Groningen, 07-10-2011

Fietssters gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 47-jarige inwoonster van Groningen is donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Kardingeplein in haar woonplaats. De vrouw fietste op de kruising met de Andelstermaar toen zij geen voorrang kreeg van een 18-jarige automobiliste uit Roden. De bestuurster reed het slachtoffer vervolgens aan. De Groningse werd met buikklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een analyse van het ongeval.

LEEK Op de Zuiderweg in Leek kreeg een 10-jarig meisje donderdagmorgen geen voorrang van een 41-jarige automobiliste uit Groningen. De vrouw reed op de Reddingiusweg en zag het meisje over het hoofd. Het slachtoffertje werd met rugpijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man doet valse 112 meldingen

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond aan de Parelstraat een 57-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in de avonduren meerdere keren onnodig met het alarmnummer 112 gebeld. Bovendien uitte hij telefonische bedreigingen tegen ambulancepersoneel. De overlastpleger werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. De mobiele telefoon van de verdachte werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw mishandelt buurvrouw

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond in de Soerabajastraat een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw had een woordenwisseling gehad met een 23-jarige buurvrouw. Hierna belde zij bij de buurvrouw aan en spoot haar met pepperspray in haar gezicht. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plekke onderzocht. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De 28-jarige verdachte werd aangehouden voor mishandeling. De vrouw bekende ermee te hebben gespoten. Zij werd ingesloten aan het politiebureau. Het busje pepperspray werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildplasser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de grote Markt een 47-jarige Amsterdammer aangehouden voor wildplassen. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij tegen een gevel van een café stond te plassen. Toen agenten de wildplasser naar zijn naam vroegen weigerde hij deze te geven. Hierop werd hij ingerekend en naar het politiebureau gebracht. Na het vaststellen van zijn identiteit mocht hij met twee bonnen het politiebureau weer verlaten.

Rijden onder invloed

MARUM De politie heeft donderdagnacht op de Noorderweg in Marum een 47-jarige man uit Opende aangehouden voor rijden onder invloed. De Opender werd door agenten gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de verdachte vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,1 promille alcohol (495 ugl) in zijn bloed had. De man mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.