Politie Gelderland-Zuid

Resultaat verkeerscontroles bij scholen

Beuningen / Maas en Waal, 07-10-2011 o Politieteam Beuningen, Maas en Waal heeft in de maand september bij basisscholen in het werkgebied controles gehouden waarbij werd gelet op het dragen van de gordel (voor- en achterin), bevestiging van kinderzitjes en rij- en parkeergedrag. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld, waarvan het merendeel voor het niet dragen van de gordel.

De controleperiode liep van 5 tot en met 30 september. De controles bij scholen in de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal waren vooraf aangekondigd. In totaal deelden agenten 20 bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel, waarvan vijf voor het niet vastzitten van een kind. Vier bekeuringen waren er voor het rijden met een bromfiets op een fietspad bij school. Daarnaast zijn er 10 waarschuwingen gegeven voor met name parkeergedrag rondom school.

Doel was bewustwording van de risico's en gevaarzetting, daarnaast bijdragen aan de algehele verkeersveiligheid bij school. Agenten die controleacties hielden hebben vanuit scholen en ouders positieve reacties gekregen.

Vervolg
Nog niet bij elke school in het gebied is gecontroleerd. Gedurende de rest van het schooljaar zullen er nog een aantal onaangekondigde (vervolg)controles plaatsvinden. De nog niet bezochte scholen komen dan als eerste in aanmerking.
(08)

Laatst gewijzigd 07-10-2011 11:32 | © Regio Gelderland-Zuid |