Politie Midden- en West Brabant

Winkeldief verzet zich bij arrestatie

Tilburg, 07-10-2011 o De politie heeft gisteravond (06-10-2011) een 36-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot diefstal. De man, een bekende veelpleger, verzette zich tegen zijn arrestatie. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Rond de klok van 20.00 uur zag een beveiligingsmedewerker van een electronicazaak aan het Pieter Vreedeplein dat de man in de winkel een artikel uit de verpakking trok. Hij herkende de klant van een eerdere winkeldiefstal. Voorbij de kassa wilde hij de man daarover aanspreken. De Tilburger was daar niet van gediend en liep weg. Tussen beiden ontstond een worsteling. De politie werd geïnformeerd die de man meenam. Op het bureau bleek dat hij nog een vonnis had openstaan.

Bij een kledingzaak in de Heuvelstraat hadden medewerkers hun handen vol aan een 41-jarige winkeldief uit Tilburg. De man die proletarisch de zaak met een stapel shirts wilde verlaten werd tegen gehouden door het personeel. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte het onderspit delfde. Gewaarschuwde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. Medewerkers verklaarde dat de man eerder deze week ook met een stapel shirts de winkel had verlaten. De zaak miste in totaal 31 kledingstukken met een waarde van 35 euro per shirt. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-10-2011 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |