TomTom


Limited edition Top Gear-navigatiesysteem van TomTom met Jeremy Clarkson en de Stig

Oct 07 2011

Limited edition Top Gear-navigatiesysteem van TomTom met Jeremy Clarkson en de Stig

Gent, 7 oktober 2011 - TomTom introduceert de GO LIVE Top Gear-editie. De speciale uitvoering van het navigatiesysteem biedt Top Gear-fans een Stig-modus en gesproken routeaanwijzingen van Jeremy Clarkson. Daarnaast zijn unieke, door Top Gear geselecteerde, nuttige plaatsen, zoals circuits en raceplekken die gerelateerd zijn aan de serie. vooraf geïnstalleerd.

De TomTom GO LIVE Top Gear-editie is voorzien van de HD Traffic-technologie van TomTom waarmee automobilisten langs files worden geleid. Het systeem zit boordevol Top Gear-functionaliteiten, waaronder opstart- en afsluitschermen en auto-iconen. Bestuurders kunnen daarnaast voor de Stig-modus kiezen, waarmee het apparaat direct stilvalt. Verder is het mogelijk om de stem van Jeremy Clarkson te selecteren voor routenavigatie.

"Voor Top Gear-fans is deze limited edition de ultieme navigatie. De GO LIVE Top Gear-editie met de Stig, Clarkson en TomTom HD Traffic aan boord is perfect voor automobilisten die houden van een lege weg voor zich", zegt Corinne Vigreux, Managing Director bij TomTom.

De TomTom GO LIVE Top Gear-editie is verkrijgbaar voor EUR199, inclusief één jaar' gratis LIVE-diensten van TomTom. De belangrijkste dienst is TomTom HD Traffic, dat iedere twee minuten dynamische en accurate file-informatie biedt. HD Traffic geeft bestuurders gedetailleerde informatie over de files, waaronder vertragingstijd, reden van de file, nauwkeurige reis- en aankomsttijden en alternatieve routevoorstellen.

De LIVE-diensten omvatten ook een overzicht van mobiele en vaste flitspalen. TomTom Places helpt de automobilist lokaal te zoeken naar bijvoorbeeld winkels en andere bedrijven in de buurt. QuickGPSfix zorgt ervoor dat bestuurders in een aantal seconden kunnen navigeren en de weerdienst van TomTom geeft een lokale weervoorspelling voor de komende vijf dagen.

De TomTom GO LIVE Top Gear-editie is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland, Australië, België, Denemarken, Finland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zweden. De TomTom GO LIVE Top Gear-editie omvat ook uitgebreidere en gedetailleerdere kaarten, hands-free-functionaliteiten (via Bluetooth) en stembediening en -controle voor het invoeren van bijvoorbeeld een adres.

Meer informatie over de TomTom GO LIVE Top Gear-editie is te vinden op www.tomtom.com/topgear