Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT
7 OKTOBER 2011

Collectie Universiteitsbibliotheek VU nu via één ingang doorzoekbaar Kleine collecties beter zichtbaar
De Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit Amsterdam (UB VU) heeft sinds het nieuwe collegejaar een nieuw zoeksysteem: e-Library. Daarmee kunnen gebruikers via één ingang collecties van de UB VU doorzoeken.

Kleine collecties beter zichtbaar Gebruikers kiezen vaak een beperkt aantal databases om hun zoekopdracht uit te voeren, waardoor de minder bekende databases op de achtergrond raken. Met e-Library zullen met name de collecties met een klein aantal publicaties beter benut worden. "We zijn blij dat met het nieuwe zoeksysteem alle collecties effectiever kunnen worden gebruikt. Bovendien zullen de collecties van de UB VU worden verrijkt met gratis toegankelijk wetenschappelijke databases zoals de e-books van Project Gutenberg en de wetenschappelijke tijdschriften uit the Directory of Open Access Journals." zegt José Frijns, directeur van de UBVU.

Efficiency De UB VU streeft ernaar met e-Library ook efficiënter te kunnen werken door online collecties niet meer in het eigen catalogussysteem te ontsluiten. Die online collecties omvatten meer dan 300.000 e-books (de grootste e-book collectie van Nederland), 24.000 online tijdschriften en ruim 700 databases.