Politie Midden- en West Brabant

Koperdief raakt gewond tijdens inbraak in elektriciteitshuisje in Steenbergen

Steenbergen, 07-10-2011 o Een 29-jarige man is donderdagavond (6 oktober) gewond geraakt, vermoedelijk tijdens een inbraak in een elektriciteitshuisje terwijl hij koper aan het stelen was. Hij is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg om 23.20 uur een melding dat een medewerker van Enexis na een storingsmelding had ontdekt dat er was ingebroken in een elektriciteitshuisje aan de Stierenweg. Hij zag dat de deur geforceerd was en open stond. Er zat een zwarte brandplek in de schakelkast en ook de isolatie was weg. Volgens de medewerker was de situatie erg gevaarlijk. Er lag inbrekersgereedschap. Verder zaten er bloedspetters op een papier en in de kast zelf. Buiten lag er koper, afkomstig uit het huisje.

Kort daarna werd gemeld dat bij een tomatenkwekerij een gewonde man aan was komen lopen. Het slachtoffer zat onder het bloed en had
brandwonden. Het haar van de man rook verschroeid. Naar eigen zeggen was hij aangereden.. Hij had echter een gestolen onderdeel bij zich. Vermoedelijk is er door hem tijdens de inbraak kortsluiting
veroorzaakt, waarna er een zogenaamde vlamboog ontstond, daarbij liep hij brandwonden opliep aan gezicht en schouders. Hij is in het ziekenhuis opgenomen en heeft 2e graads brandwonden.

De politie heeft een aangifte opgenomen van de
elektriciteitsmaatschappij en stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-10-2011 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |