Evangelische Omroep

Ruim aandeel EO op Cinekid

Ook dit jaar is de EO weer ruimschoots aanwezig op Cinekid. Rond het programma Verborgen Verhalen wordt er een acteerworkshop gehouden en is er een meet & greet met de cast. Verder gaan de documentaire Oma is gek, Uitgekraakt en Naisi in première. Voor de jongere kinderen zijn er workshops met de boswachter uit het kleuterprogramma Koek & Ei en worden er een paar afleveringen van het programma vertoond. En Checkpoint, het succesvolle testprogramma van de EO, is genomineerd voor een Cinekid Kinderkast, de prijs voor het beste jeugdtelevisieprogramma.

Achtste groepers huilen niet
Het bekende boek van Jacques Vriens, Achtste groepers huilen niet, wordt verfilmd. Op Cinekid is alvast een voorproefje te zien. De twee hoofdrolspelers, Hanna Obbeek en Nils Verkooijen, zijn ook aanwezig. Achtste groepers huilen niet draait vanaf 15 februari in de bioscopen. De EO is co-producent van de film, waarin ook EO-presentator Manuel Venderbos een kleine rol heeft.

Cinekid Kinderkast-nominatie
Checkpoint, het succesvolle testprogramma van de EO voor jongens van 9 tot 12 jaar, is genomineerd voor een Cinekid Kinderkast. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste jeugdtelevisieprogramma's in de categorieën fictie en non-fictie. Checkpoint kwam met nog twee andere programma's als beste uit de bus in de categorie non-fictie van de publieksjury. Kinderen kunnen van 30 september tot en met 18 oktober via de site van Cinekid hun stem uitbrengen. De winnaars van de Cinekid Kinderkast worden op 20 oktober bekendgemaakt.

Premières
De EO komt met een aantal premières op Cinekid. Oma is gek: over Saada en haar dementerende oma. Uitgekraakt: over een krakerskind dat in een gewoon rijtjeshuis wil wonen. En Naisi: zij woont in een pleeggezin, maar zou het liefst weer bij haar moeder willen zijn. Naisi maakt onderdeel uit van de documentaireserie 'Geloof je 't zelf', waarin gelovige kinderen centraal staan.

Het Cinekid Film, Televisie en Nieuwe Media Festival is voor kinderen van 4 tot 14 jaar en wordt van 12 tot 21 oktober gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.cinekid.nl