Gemeente Waddinxveen


Crisisoefening nooddrinkwater

Op woensdag 5 oktober hebben de gemeente Waddinxveen en drinkwaterbedrijf OASEN geoefend met de uitgifte van nooddrinkwater. In het oefenscenario werd Waddinxveen geconfronteerd met leidingwater dat door vervuiling voor lange tijd niet meer geschikt was voor menselijke consumptie.

Oasen richtte 's ochtends als alternatief voor de normale drinkwatervoorziening een speciaal distributiepunt voor nooddrinkwater in.
Zo'n zestig figuranten speelden de rol van inwoners die water kwamen halen. Ze kregen daarbij een opdracht mee om bepaalde vragen te stellen of op een bepaalde manier te reageren. Aan de medewerkers van Oasen en de gemeente de uitdaging alles in goede banen te leiden. Ze kregen daarbij ondersteuning van de medewerkers van de politie.

Het doel van de oefening was het verder professionaliseren van crisismanagement bij de gemeente Waddinxveen en Oasen. Dit doel is met de oefening behaald waarbij, zoals na elke oefening, de leermomenten en aandachtspunten zijn benoemd. De gemeente en Oasen kunnen daarmee aan de slag.

Â