Politie Brabant Zuid-Oost

Jongeren verdacht van diverse vernielingen

Heeze, 07-10-2011 o Na diverse vernielingen in Heeze tussen mei en september van dit jaar heeft de politie deze week vijf minderjarige jongens uit Heeze gehoord. Ze worden onder meer verdacht van het op de spoorrails leggen van een fiets. Deze fiets is overreden door een trein.

Minderjarigen uit Heeze

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie vijf verdachten van vernielingen in beeld gekregen. Het gaat om jongens afkomstig uit Heeze variërend in leeftijd van 12 tot 14 jaar. De eerste twee, een 12-jarige en een 14-jarige jongen, zijn dinsdagochtend door de politie aangehouden. De andere drie jongens zijn woensdag en donderdag uitgenodigd op het politiebureau en verhoord. Het vijftal wordt verdacht van zestien vernielingen in Heeze tussen mei en september. Het gaat om enkele bermbrandjes en het in brand steken van coniferen, hagen en struiken, waaronder ook een conifeer bij de sporthal in Heeze op 3 juni. Ook worden ze verdacht van het kapotsnijden van vijf tentzeilen en het vernielen van reclamebanners tijdens de Brabantse Dag en het op de spoorrails gooien van een gestolen fiets. Dit laatste gebeurde op zondagavond 27 augustus rond 23.50 uur ter hoogte van de Schoolstraat in Heeze. Een trein is over de fiets gereden en de hulpdiensten hebben ter plaatse onderzoek verricht. Niemand is hierbij gewond geraakt.

Ooggetuigen

De politie is nog op zoek naar mogelijke ooggetuigen. Zij wil graag in contact komen met mensen die gezien hebben dat de fiets op het spoor werd gelegd op zondagavond 27 augustus. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Heeze via 0900-8844. Anoniem melding doen kan ook door te bellen naar 0800-7000.

Casusoverleg jeugd

De vijf verdachten zijn uitgebreid verhoord en mochten daarna allemaal naar huis. Hoe de vervolging van de jongens verder gaat zal besproken worden in het zogenoemde "casusoverleg jeugd". Hier wordt bekeken of de verdachten in aanmerking komen voor een Halt-straf of dat het Openbaar Ministerie zich verder over de strafvervolging zal buigen.