Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Brand aan Schepersweg in Breukelen snel onder controle

In de nacht van 6 op 7 oktober is omstreeks 02.00 uur brand uitgebroken in een kelderruimte van een appartementencomplex aan de Schepersweg in Breukelen. De brandweer had de brand na circa een uur onder controle.

Omdat sprake was van veel rookontwikkeling zijn 22 bewoners uit de omliggende appartementen enkele uren opgevangen in het restaurant van het tegenoverliggende zwembad `t Kikkerfort. De bewoners zijn medisch gecheckt in verband met kleine irritaties aan de luchtwegen. Er zijn geen gewonden. Omstreeks 04.00 uur konden vrijwel alle bewoners terug naar huis.

Bij drie appartementen direct boven de uitgebrande kelderbox, is schade ontstaan aan de riolering. De bewoners van twee appartementen hebben daarom de nacht elders doorgebracht bij familie of buren. Op vrijdag 7 oktober wordt de riolering gerepareerd.

Burgemeester mevrouw M.M. van 't Veld was snel ter plaatse en heeft in zwembad `t Kikkerfort gesproken met de bewoners. Burgemeester van 't Veld: "Uiteraard waren de bewoners geschrokken door deze brand midden in de nacht. Ik ben dankbaar dat er geen sprake is van persoonlijk letsel bij de bewoners, al hebben zij wel de nodige overlast ervaren. Door het snelle optreden van de brandweer konden nagenoeg alle bewoners gelukkig nog dezelfde nacht terugkeren naar hun woning. Ik bedank de hulpdiensten en de diverse betrokken particuliere instanties, zoals het zwembad `t Kikkerfort en de gas- en elektriciteitsbedrijven voor hun snelle en adequate inzet".

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Zoals gebruikelijk vindt hiernaar onderzoek plaats.