Politie Noord-Holland-Noord

Noord-Holland Noord, 07-10-2011 o 14.00 uur

Politiebureau Den Helder blijft op huidige locatie

Den Helder, vrijdag 7 oktober

In de afgelopen maanden heeft Politie Noord-Holland Noord een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren rond de huisvesting van de politie in Den Helder. In het onderzoek werden twee richtingen onderzocht. De eerste is intrek te nemen in het nieuw te bouwen gemeentehuis van Den Helder. De tweede richting is het politiebureau op de huidige locatie te behouden en een andere overheidsdienst daar ook huisvesting aan te bieden. Naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek kiest de politie ervoor om de tweede richting verder uit te werken. Dit betekent dat de mogelijke intrek in het nieuwe gemeentehuis van Den Helder niet verder wordt uitgewerkt.

Politie Noord-Holland Noord wil zijn huisvesting zo efficiënt en kostenbewust mogelijk organiseren in combinatie met het verbeteren van de dienstverlening richting de inwoners. Uit het haalbaarheidsonderzoek kwam naar voren dat de tweede richting beter scoort op deze punten en is dus een logische keuze voor het korps.

Wethouder Pia Bruin heeft begrip voor de uitgangspunten die de politie hanteert in het haalbaarheidsonderzoek. Ook bij de gemeente staat dienstverlening aan inwoners centraal. De beslissing van de politie heeft geen financiële consequenties voor de nieuwbouw van het stadhuis. De voorbereiding van de aanbesteding is in volle gang en daar kunnen we mee doorgaan.