Politie Noord-Holland-Noord

Ernstig gewonde motorrijder overleden in ziekenhuis

Alkmaar, vrijdag 7 oktober

De 23-jarige motorrijder uit Spierdijk, die zaterdagmiddag rond 14.30 uur ernstig gewond raakte bij het ongeval op de Kanaalkade, is donderdagavond overleden in het ziekenhuis.

De motorrijder kwam in botsing met een 55-jarige automobilist uit Krommenie. Deze reed vanuit de richting van de Friese brug en wilde bij de Kaarsenmakersgracht linksaf slaan. Vanuit de andere richting reed de motorrijder. Er ontstond een aanrijding tussen beiden, waarbij de motorrijder ernstig gewond raakte. Hij overleed donderdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Hennepkwekerij

Heerhugowaard, donderdag 7 oktober

In een pand aan de van Ostadelaan werd donderdag een hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte werden 110 planten aangetroffen. In een andere ruimte werden een kweektent en net geoogste planten gevonden. Een 41-jarige man uit Amsterdam werd in de woning aangehouden. De 32-jarige bewoner kwam aanrijden toen de politie in het pand bezig was. Ook hij werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen. De 32-jarige man is in verzekering gesteld. De man werd afgelopen maandag aangehouden in verband met een hennepkwekerij aan de Dorpsstraat in Obdam.

Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Allinader in beslag genomen. De gemeente gaat over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit betekent dat de kosten voor de ontmanteling worden verhaald op de dader(s).

Gestolen auto

Alkmaar, donderdag 6 oktober

Op donderdagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van diefstal of heling van een personenauto. Het ging om 23-jarige mannen uit Alkmaar en Oudkarspel.

Omstreeks 21.45 uur zag de politie op de Wageweg een personenauto rijden die als gestolen gesignaleerd stond. De auto was op 3 oktober gestolen in Oudkarspel. Achter het stuur zat de man uit Oudkarspel. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en had bovendien alcohol gebruikt. Hij blies 265 ug/l.

Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de auto in beslag.

Inbraak in woning

De Goorn, donderdag 6 oktober

Op donderdagavond werd tussen 18.00 en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Dwingel in De Goorn. De daders waren het pand binnengekomen door aan de achterzijde een raam open te breken. Uit de woning werden onder anderen een laptop en een camera ontvreemd.

Alkmaar, vrijdag 7 oktober

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 19.30 en 08.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Bakkerstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen via een dakraam dat nog op een tochtkier stond. De gehele woning werd doorzocht. Of er iets is weggenomen, is nog niet duidelijk.

Verontreiniging oppervlaktewater

Slootdorp, donderdag 6 oktober

Op donderdag heeft de politie de eigenaar van een bedrijf aan de Nieuwesluizerweg in Slootdorp proces-verbaal aangezegd wegens het verontreinigen van het oppervlaktewater.

Bij controle van het terrein van het bedrijf bleek dat uit een silo, waar afvalwater in opgeslagen wordt, actief geloosd werd. Het afvalwater werd via een slang in een put voor hemelwater geloosd. De silo, die tot de rand toe gevuld was, zal met tankautos (gedeeltelijk) geleegd moeten worden. Het verontreinigde water moet vervolgens op verantwoorde wijze worden afgevoerd.

Met drank op de sloot in

Den Helder, donderdag 6 oktober

Op donderdagavond omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding dat een auto in een slootje zou liggen in de omgeving Doggersvaart in Den Helder. In de directe omgeving trof de politie de 42-jarige uit Hippolytushoef afkomstige bestuurder aan. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 730 ug/l. Dat is ruim drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbreker aangehouden

Heerhugowaard, vrijdag 7 oktober

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.25 uur kreeg de politie melding, dat er werd ingebroken in een apotheek aan de Beukenlaan in Heerhugowaard. Ter plaatse zag de politie dat een deur aan de zijkant van het pand open stond. Hier kwamen juist twee personen uitgelopen, die er direct vandoor gingen. Een van de verdachten, een 21-jarige Pool, kon ter plaatse worden aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen, ondanks de inzet van een politiehond.

Bij onderzoek bleek het slot van de toegangsdeur tot het bedrijf te zijn geforceerd. In de winkel werd vooral cosmetica uit een vitrinekast gestolen. Een rugzak, met daarin de gestolen goederen, werd teruggevonden.

De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voorverhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte.

Vinger kwijt

Heerhugowaard, donderdag 6 oktober

Op donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur raakte een Poolse man (leeftijd niet bekend) gewond bij het verhuizen van kantoormeubelen. De man was met collegas in een pand aan het Stationsplein in Heerhugowaard bezig met versjouwen van enkele bureaus. Toen een bureau viel, raakte het slachtoffer met zijn hand bekneld. Hierdoor werd een vingertopje van zijn hand gerukt. Na enig zoekwerk werd het vingertopje teruggevonden op de grond. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd naar het Medisch Centrum Alkmaar. Het vingertopje werd in ijs bewaard en meegegeven met het ambulancepersoneel.

De Arbeidsinspectie is van het ongeval op de hoogte gesteld.

Onderuit

Zwaagdijk, donderdag 6 oktober

Op donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur raakte een 48-jarige man uit Opmeer gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Zwaagdijk in Zwaagdijk. De man reed op een bromfiets en ging door nog onbekende oorzaak onderuit. Hierbij liep hij letsel op aan zijn knie. De man moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Verlichtingscontrole

Alkmaar, donderdag 6 oktober

Op donderdagavond, tussen 19.30 en 21.30 uur hield de politie een verlichtingscontrole op de Frieseweg in Alkmaar. Hierbij kregen tien fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Drank op: auto kwijt

Alkmaar, donderdag 6 oktober

Op donderdagavond nam de politie de auto in beslag van een 62-jarige man uit Alkmaar. De man was omstreeks 22.20 uur gecontroleerd op de Vincent van Goghlaan in zijn woonplaats. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 620 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Bij controle bleek de man in augustus al twee keer eerder te zijn gepakt met alcohol op achter het stuur. Hierbij was tevens zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Omdat het hier duidelijk om een recidivist gaat, nam de politie de auto van de man in beslag.

Brommerroof: politie zoekt getuigen

Alkmaar, woensdag 5 oktober

De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen verklaren over de diefstal van een bromfiets op de Schermerweg in Alkmaar. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Op woensdagavond omstreeks 19.10 uur reed een 18-jarige jongen op een bromfiets door de fietstunnel bij de Schermerweg. In de tunnel werd hij plotseling ingehaald door een scooter die hem de weg blokkeerde. Aan de andere kant werd hij vervolgens ingesloten door een tweede scooter die hem ook de doorgang blokkeerde. Een passagier van de tweede scooter stond plotseling naast hem en duwde hem van zijn bromfiets. Het slachtoffer viel daarbij op de grond. Terwijl hij op de rijbaan lag, stapte de verdachte op zijn bromscooter en reed er snel mee weg. De gestolen scooter is een zwarte Yamaha Aerox met kenteken D091NP.

Snelheidscontroles

Regio, vrijdag 7 oktober

Te hoge snelheid is een van de grootste oorzaken van ernstige aanrijdingen. De politie controleert daarom bijna dagelijks op plaatsen waar vaak te hard wordt gereden of waar hoge snelheden tot onaanvaardbare risicos leiden. Een opsomming van een aantal controles:

Stompetoren, donderdag 6 oktober Op donderdagmiddag hield de politie tussen 13.45 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Stompetoren. Van de 2031 passanten reden er 98 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 81 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Oudorp, donderdag 6 oktober- Op donderdagmiddag hield de politie tussen 15.15 en 18.20 uur een snelheidscontrole op de Saturnusstraat in Oudorp. Van de 867 passanten reden er 75 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 80 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Wognum, donderdag 6 oktober- Op donderdagmiddag hield de politie tussen 16.40 en 17.50 uur een snelheidscontrole op de Oosteinderweg in Wognum. Vier bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur. De overtredingen werden vastgesteld met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Overtreders krijgen direct een bekeuring mee naar huis. Tussen 18.45 en 20.45 uur werd de controle verplaatst naar de Hoornseweg. Hier kregen tien bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Heiloo, donderdag 6 oktober- Op donderdagmiddag hield de politie tussen 14.00 en 15.45 uur een snelheidscontrole op de Vennewatersweg in Heiloo. Twaalf bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 83 km per uur. De overtredingen werden vastgesteld met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Overtreders krijgen direct een bekeuring mee naar huis. Tussen 16.00 en 17.30 uur werd de controle verplaatst naar de Zeeweg. Hier kregen elf bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Alkmaar, donderdag 6 oktober- Op donderdagavond hield de politie tussen 19.25 en 22.05 uur een snelheidscontrole op de Zeswielen in Alkmaar. Van de 1500 passanten reden er 157 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Twee autos ontvreemd bij inbraak

Alkmaar, vrijdag 7 oktober

Op vrijdagmorgen, tussen 01.00 en 05.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van der Veldelaan in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Wat er uit de woning is gestolen, is nog niet bekend. Wel werden bij de inbraak twee personenautos ontvreemd. Het gaat hier om een grijze Mercedes E350cdi met het kenteken 9093BN en een grijze Mercedes A190 met kenteken 45-JJG-5.

Asbest

Anna Paulowna, vrijdag 7 oktober

Op vrijdagmorgen bekeurde de politie een 48-jarige man uit Anna Paulowna op verdenking van het dumpen van asbesthoudende platen.

Bij het legen van de grijze afvalcontainers op de Kerkweg in Anna Paulowna bemerkte personeel van de Huisvuilcentrale dat er opeens asbesthoudende golfplaten in de vuilniswagen lagen. Op basis van het nummer van de vuilbak kon de verdachte achterhaald worden. Hij verklaarde de platen al een tijd achter zijn huis te hebben liggen. De man had de platen opgeruimd en ze in de vuilcontainer gestopt.

De man kreeg een proces-verbaal. De vuilniswagen is direct gestopt met het inzamelen van vuil. Deze auto zal op speciale wijze moeten worden geleegd en gereinigd. Andere vuilniswagens hebben de route afgemaakt.

Zeehond aangereden

Den Oever, vrijdag 7 oktober

Op vrijdagmorgen rond 08.00 uur ging een zeehond vanaf de Waddenzeekant de richting van het IJsselmeer op. Op de rijbaan werd het dier aangereden door een vrachtwagen. De zeehond overleed ter plaatse. Medewerkers van de zeehondenopvang Noordwijk, die toevallig over de A7 reden, namen het dier mee voor nader onderzoek naar de zeehondenopvang in Pieterburen.

De identiteit van de vrachtwagenchauffeur is niet bekend.