Gemeente Medemblik


-

-

Centra Jeugd en Gezin Medemblik geopend

14-10-2011 |

Wethouder Dirk Kuipers heeft donderdag 6 oktober de drie Centra Jeugd en Gezin voor de gemeente Medemblik feestelijk geopend.

Samen met de kernpartners GGD Hollands Noorden, MEE Noord-West Holland, De Wering, Bureau Jeugdzorg en Stichting Netwerk en Kern 8 heeft wethouder Dirk Kuipers donderdagmiddag 6 oktober 2011 de drie Centra Jeugd en Gezin voor de gemeente Medemblik geopend.

In zijn toespraak liet de wethouder weten blij en trots te zijn met de opening van het CJG Medemblik. Want " opvoeden en opgroeien is leuk, uitdagend en spannend, soms ontroerend maar ook wel eens te veel of te moeilijk om alleen te doen. Bij het CJG kunt u gewoon binnenlopen uw vraag voorleggen en geholpen worden".

Het Centrum Jeugd en Gezin is de vraagbaak voor ouders, opvoeders, professionals en kinderen / jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Zij kunnen bij het CJG terecht voor informatie en advies over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Het CJG is vooral laagdrempelig, goed bereikbaar en gratis. Uniek voo rhet CJG is de samenwerking tussen verschillende instellingen, waardoor het mogelijk is een goed en samenhangend jeugdbeleid te ontwikkelen.

Door middel van het CJG krijgt de jeugd- en gezinszorg letterlijk één gezicht. Bovendien voorkomen de korte lijnen in de samenwerking achter de schermen zoveel mogelijk dat kinderen, ouders of verzorgers tussen wal en schip vallen.

De drie CJG Medemblik zijn gevestigd aan


* Sint Maartenshof 36 in Medemblik

* Olympiaweg 141 in Wervershoof

* Kleingouw 2 in Andijk

|