Woningcorporatie Ymere

Realisatie Y AM Home in Almere in een volgende fase

7-10-2011

Eerste fase bewoond, tweede fase start bouw, derde fase in verkoop

Na een succesvolle verkoop van de eerste twee fasen, is zaterdag 24 september de verkoop gestart van fase 3 van het project Y AM Home. Op één van de fraaiste plekken in het Homeruskwartier in Almere Poort komen 16 grote eengezinswoningen met een riante tuin op het zuiden. De eerste woningen zijn inmiddels al onder optie genomen.

Y AM Home staat voor riant en betaalbaar wonen in een groene kindvriendelijke omgeving. Hier heb je huizen waar eindelijk iedereen een eigen slaapkamer heeft! In fase drie is er de keuze uit twee verschillende woningtypes, ze verschillen van elkaar in breedte, aantal bouwlagen en het aantal slaapkamers. Met Y AM Home in Almere Poort is de tijd van saaie rijtjeshuizen voorgoed voorbij!

Realisatie in fasen
Y AM Home is een project van Y AM Home Ontwikkeling, een combinatie die bestaat uit AM en Ymere, en wordt in fasen gebouwd.

De wijk telt straks ongeveer 200 woningen. De eerste fase - bestaande uit 53 eengezinswoningen en 77 appartementen - is vorig jaar verkocht en gebouwd en inmiddels bewoond.

De bouw van de 18 woningen van de tweede fase is gestart. Hiervan zijn 17 woningen verkocht. Volgens planning worden deze woningen medio 2012 opgeleverd.

Fase 3 bestaat uit 16 woningen. Deze zijn nu in verkoop. Als er 70% verkocht is, wordt er gestart met bouwen. Naar verwachting duurt de bouwtijd een jaar.

Persoonlijke tintje
In Fase 3 is er de keuze uit twee verschillende woningtypes, beide rijwoningen maar beslist geen rijwoningen die allemaal hetzelfde zijn. Ze hebben een woonoppervlak vanaf ca. 148 m2 tot ca. 168 m2. De tuinen liggen op het zuiden en beschikken over een berging.

De woningen hebben vier tot zes slaapkamers en een badkamer met douche en tweede toilet. Veel woningen hebben een eigen parkeerplaats. Prijzen vanaf 245.000,- v.o.n.

Kopers kunnen binnen een range van kleuren en stenen - zelf de baksteen van de buitenmuren kiezen. Daarmee kan een persoonlijke uitstraling worden gegeven aan de woning. Door de gebogen straatjes en de wisselende gevels ontstaat een speels en gevarieerd straatbeeld.

Eerste resultaten zichtbaar
Het resultaat van hoe de wijk moet worden is nu al echt zichtbaar. Gezelligheid en eigenheid, architectuur met karakter, gebogen straatjes en een centraal groen ontmoetingspleintje; dat kenmerkt het project.

De door water omringde wijk is groen en kindvriendelijk; in de buurt is veel ruimte voor kinderen om leeftijdsgenootjes te ontmoeten en te spelen. Het wandel- en speelgebied blijft autovrij, want bezoekers parkeren hun auto's op één van de drie groene binnenhoven en de meeste bewoners hebben een parkeerplaats op eigen terrein.

Meer informatie op www.yamhome.nl