Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Waddinxveen, 6 oktober 2011

PERSBERICHT Vernieuwde opleiding Dekvloerenlegger in januari van start Aankomende en bestaande dekvloerenleggers kunnen zich aanmelden voor de vernieuwde mbo-opleiding Dekvloerenlegger (niveau 2). Bij voldoende belangstelling gaan in januari 2012 de eerste groepen van start. Bedrijven in de vloerenbranche kiezen er steeds vaker voor zich te specialiseren. In aansluiting daarop vernieuwde Savantis de opleiding Dekvloerenlegger. Dat gebeurde in samenwerking met bedrijven en de docent. De vernieuwde opleiding sluit nog beter aan op de dagelijkse praktijk. De belangrijkste veranderingen zijn: De duur van de opleiding is teruggebracht van twee naar één jaar. Na een gemeenschappelijke introductie kan de deelnemer kiezen uit drie specialisaties: o Cementgebonden dekvloeren(uitgebreid) en gietdekvloeren; o Cementgebonden dekvloeren (basis) en kunststofvloeren; o Cementgebonden dekvloeren (basis), monolietvloeren en terrazzo. De lessen worden overdag gegeven in plaats van 's avonds, in blokken van drie aaneengesloten lesdagen. De vernieuwde opleiding Dekvloerenlegger is geschikt voor zowel aankomende als bestaande werknemers. Zij kunnen zich ontwikkelen tot vakspecialist. Bij voldoende leerlingen kan de opleiding door heel Nederland worden aangeboden; in een vakcentrum van De Vakopleiding of desgewenst bij een bedrijf in huis. Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website van De Vakopleiding, www.devakopleiding.nl.

Over Savantis Savantis is een kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren Schilderen en Onderhoud; Afbouw; Reclame, Presentatie en Communicatie; en Schoonmaak en Glazenwassen. In haar register van erkende leerbedrijven zijn meer dan 9.000 bedrijven opgenomen, waar ruim 9.000 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs het praktijkdeel van hun opleiding volgen. Savantis onderhoudt 22 ministerieel erkende kwalificatiedossiers, samen goed voor 66 uitstromen. Ook ontwikkelt en organiseert Savantis praktijk- en theorietrainingen, met jaarlijks 5.000 deelnemers.



Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Savantis Marc van Zanten, hoofd Communicatie en Marketing E-mail: m.vanzanten@savantis.nl Telefoon: 0182 - 64 11 11