Waterschap Zuiderzeeland


Jongerenpanel van Waterschap Zuiderzeeland te zitten."

"Het is super leuk om in het Jongerenpanel van Waterschap Zuiderzeeland te zitten."

Waterschap Zuiderzeeland is voor 2012 op zoek naar nieuwe leden voor het jongerenpanel. Voorwaarden die het waterschap onder andere aan de nieuwe leden stelt is dat ze tussen de 14 en 16 jaar oud en woonachtig in de provincie Flevoland zijn. De benoeming is voor een jaar.

Leden van het jongerenpanel zetten zich samen met leeftijdsgenoten in voor verschillende projecten en activiteiten van het waterschap die gericht op jongeren zijn. "Het is super leuk om bij het jongerenpanel van Waterschap Zuiderzeeland te zitten. Het is leerzaam en we hebben het altijd gezellig, zo zijn we dit jaar bijvoorbeeld naar SnowLand geweest, om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben we een soort reclamefilmpje `leven onder water' opgenomen. In de bijeenkomsten bespraken we de scenes en prikten we een datum. Het waterschap had een filmcrew en atributen geregeld. Het leukste is natuurlijk dat je inspraak hebt bij het organiseren van verschillende dingen, zoals het Jongerendebat. Ik ga volgend jaar zeker weer proberen om erbij te komen!", aldus Rutger.

De leden zetten ook een campagne op voor leeftijdsgenoten, organiseren een Jongerendebat en een symposium en daarnaast promoten ze het waterschap. De leden van het Jongerenpanel hebben een adviserende rol op verschillende gebieden. Ook Charlotte is enthousiast en heeft veel geleerd het afgelopen jaar. "Leren samenwerken vind ik erg belangrijk en het nemen van verantwoordelijkheid voor een groot project, als het organiseren van een debat of symposium is iets wat niet altijd makkelijk is."

Jongeren die meer informatie of zich willen aanmelden voor het Jongerenpanel kunnen kijken op zuiderzeeland.nl

Waterschap Zuiderzeeland is een overheidsorganisatie die (kort gezegd) water zuivert en ervoor zorgt dat Flevoland droog blijft. Water is heel belangrijk, zeker in Flevoland. Het waterschap moet elke dag werken om hier mensen te laten wonen. Als we niets doen, dan staat er binnen een paar dagen twee meter water in je straat. We leveren dus geen drinkwater, maar verder zorgen we voor alles wat met water te maken heeft.