BSW Bedrijven wint publieksprijs Buitengewoon Duurzaam Doorstromen

Persbericht van BSW Bedrijven

BSW Bedrijven, het Sociale werkvoorzieningbedrijf uit Breda, heeft de SBCM publieksprijs 2011 gewonnen met het project Externe Beschutte Arbeidsplaatsen (EBA). Met het project toont BSW Bedrijven aan dat ook ernstig gehandicapte medewerkers bij een externe werkgever geplaatst kunnen worden.

Bij Arena Warehousing en Skil Europe werkt nu het merendeel van deze categorie BSW medewerkers, die volgens de huidige normen juist afhankelijk zijn van een interne beschermde werkplek bij een SW-bedrijf. Met de EBA toont BSW Bedrijven aan dat een SW- organisatie als geen ander in staat is om zwakke groepen op de arbeidsmarkt (WWB, Wajong, SW) bij een externe werkgever te plaatsen. Daarmee profileert BSW Bedrijven zich bij uitstek als uitvoerder in het kader van de wet Werken naar Vermogen.

Het idee van de Extern Beschutte Arbeidsplaats ontstond toen werkgevers geconfronteerd werden met een steeds beperktere toestroom van geschikte kandidaten vanuit het SW Bedrijf. Algemeen directeur BSW Bedrijven, Remko van der Sanden:"De goede kandidaten stroomden uit naar individuele detacheringplekken. De nieuwe instroom van medewerkers bij BSW Bedrijven waren echter mensen die, gezien hun grotere beperking, de vrijgekomen plekken bij deze werkgevers niet konden innemen. De vijver van effectief in te zetten sw- personeel dreigde daarmee op te drogen. Zo ontstond het idee om bij deze werkgevers de werkomgeving in te richten als extern beschutte arbeidsplaats. Dit betekende, voor de werkgever, naast een beperkte aanpassing van de werkprocessen en de werkvloer ( bijvoorbeeld zitplaatsen aan de lopende band, toiletten in de buurt en een rolstoelvriendelijke omgeving). Een investering die uiteindelijk een groot succes en tevens economisch rendabel bleek te zijn".

Opmerkelijk is dat er tevens een groei merkbaar is in de arbeidsontwikkeling van deze medewerkers. Het ziekteverzuim ligt lager en mensen werken voor hun gevoel niet langer bij het SW bedrijf maar bij "Arena of Skil." Voor het SW bedrijf is, naast het bewijs dat ook de zwakste categorie medewerkers extern kan werken, tevens het voordeel dat er minder gebouwen in eigen beheer nodig zijn.

Links:
http://www.bswbedrijven.nl/



Razende Robot Reporter