Gemeente Ede

vrijdag, 7 oktober 2011

Onderwijsplein: proeven van Food Valley

info@ede.nl

Ruim 1000 middelbare scholieren uit Ede, Wageningen, Veenendaal en Barneveld bezochten op 6 oktober het Onderwijsplein `Future4You' op de Kenniscampus in Ede. Scholieren van vmbo, havo en vwo konden letterlijk en figuurlijk proeven van wat de foodsector uit de regio te bieden heeft. Commissaris van de Koningin van Gelderland Clemens Cornielje deed het Onderwijsplein aan tijdens zijn bezoek aan Ede.

De jongeren volgden workshops van bedrijven uit de regio, zoals aardappels testen, DNA isoleren uit fruit en kaas maken. De workshops werden begeleid door studenten van meer dan 15 studierichtingen, die vertelden hoe het is om aan deze opleidingen te studeren. Onderdeel van het Onderwijsplein was de glazen campus. De Jongerenraad van Ede praatte hier over de toekomst van jongeren en hun wensen. De resultaten deelden zij via Twitter en Facebook. De jongeren wensen vooral meer recreatiemogelijkheden en een Starbucks. Koopzondagen zijn wat de jongeren betreft ook geen probleem.

Bezoek Commissaris van de Koningin

Commissaris van de Koningin Cornielje bezocht de Sapfabriek, een fabriek waar studenten verantwoordelijk zijn voor het hele productieproces. Op deze manier leren de studenten door te doen. De commissaris ging ook in gesprek met de jongeren in de glazen campus.

`Hoe maak je het'

Tijdens het Onderwijsplein startte de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) de campagne "Hoe maak je het" met een theatervoorstelling. Deze campagne gaat over de productie, de techniek en de marketing van voedingsproducten.