Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 11.33 - Exploitatie- en Realisatieovereenkomst Connexxion-terrein ondertekend

7 oktober 2011 - Op vrijdag 7 oktober is door loco-burgemeester Gert Dazler en Aart Jan Verdoold van Green Real Estate B.V. de Exploitatie- en Realisatieovereenkomst voor de herontwikkeling van het Connexxion-terrein ondertekend.

Uitgangspunten overeenkomst

In de Exploitatie- en Realisatieovereenkomst zijn afspraken gemaakt over de rollen en taken van beide partijen. Green Properties B.V. (een Green gelieerde onderneming) is eigenaar van het terrein en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de gebouwen en de inrichting van het openbaar gebied. Zo komen er bijvoorbeeld extra parkeerplaatsen voor de sportvelden. Green Properties blijft ook 10 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het openbaar gebied. De gemeente zal medewerking verlenen voor het wijzigen van het bestemmingsplan en zal de bouwplannen toetsen. De bussenloods van Connexxion is inmiddels al gesloopt. Afhankelijk van de planologische procedures starten begin 2012 de eerste bouwwerkzaamheden op het terrein.

Welke functie krijgt het Connexxion-terrein in de toekomst?

Door het grotendeels leegstaande Connexxion-terrein te herontwikkelen, kan de bestaande ruimte zo optimaal mogelijk worden gebruikt. Het gebied wordt herontwikkeld als bedrijventerrein voor Boskoopse bedrijven, een Karwei Bouwmarkt en een fitnesscentrum. Het eerste bouwplan voor de Karwei Bouwmarkt met daarboven een fitnesscentrum is inmiddels ingediend. Ook huisvesting voor tijdelijke, buitenlandse werknemers wordt overwogen. Het huidige kantoor van Connexxion blijft gewoon in gebruik. Voor andere kavels wordt nog onderhandeld met geĂŻnteresseerden. Bedrijven die interesse hebben, kunnen ook nog contact opnemen met Basis Bedrijfshuisvesting, tel. 0172- 470247.

Achtergrond

Eind 2009 heeft de gemeente een intentieovereenkomst gesloten met Green Properties B.V. om tot een nieuwe invulling te komen van het Connexxion-terrein. Sindsdien is nagedacht over een nieuwe functie voor het terrein aan de Hoogeveenseweg. In februari 2011 is het Voorlopig Stedenbouwkundigplan (VOSP) door de gemeenteraad vastgesteld.