Provincie Overijssel

Vervanging brug Hardenberg start eind oktober

7 oktober 2011

De provincie Overijssel start eind oktober met de vervanging van de brug Hoogenweg (Hardenberg) over het kanaal Almelo-De Haandrik. Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding wordt met borden aangegeven. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een noodbrug voor fietsers en voetgangers, het verwijderen van de oude brug inclusief de fundering, het aanbrengen van de fundering voor de nieuwe brug en het plaatsen van de nieuwe brug. Het vervangen van de brug Hoogenweg is nodig om het kanaal geschikt te maken voor grotere schepen. In mei 2012 is de nieuwe brug klaar, de kosten bedragen ongeveer EUR 1,8 miljoen.

Dit is een van de projecten uit het investeringsprogramma Investeren in Overijssel. Hiermee investeert de provincie extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving.

Inloopavond

Om bewoners en andere belangstellenden over de werkzaamheden te informeren, organiseert de provincie Overijssel een inloopavond. Deze vindt plaats op dinsdag 18 oktober 2011 van 19.30 tot 21.00 uur in Het Gebouw, Hoogenweg 45 in Hoogenweg (Hardenberg). Tijdens deze inloop is er gelegenheid de plannen in te zien en vragen te stellen over de werkzaamheden. Op de inloopbijeenkomst zijn aanwezig vertegenwoordigers van de provincie Overijssel, gemeente Hardenberg, ingenieursbureau Royal Haskoning en aannemer Van Hattum en Blankevoort.

Opwaardering kanaal

De provincie Overijssel verbetert de bevaarbaarheid van vaarroutes naar de economische centra in Overijssel. Ook het kanaal Almelo-De Haandrik krijgt een flinke opknapbeurt, waardoor het kanaal straks geschikt is voor schepen met een laadvermogen van 700 ton. Door het aanpassen van deze vaarroute stimuleert de provincie het goederenvervoer over water. Dit is niet alleen belangrijk voor de economische ontwikkeling in dit gebied, maar ook goed voor het milieu en de bereikbaarheid in Overijssel. Elk 700 tons schip betekent 35 vrachtwagens minder op de weg.

Opknappen

Het opknappen van het kanaal bestaat uit baggeren, aanleggen/verbeteren van wachtplaatsen en het vervangen van vijf bruggen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroute op www.overijssel.nl/kanaalalmelodehaandrik.