Politie Gelderland-Zuid

Heterdaad aanhouding bij bedrijfsinbraak

Malden, 07-10-2011 o Na een melding donderdagnacht van een beveiligingsmedewerker dat er bij een tuincentrum in Malden een verdachte situatie was aangetroffen, ging de politie erheen. De verdachte(n) bleek/bleken nog binnen. Met behulp van een diensthond werd het terrein en gebouw afgezocht. De dader, die zich binnen verschanst had, werd snel gevonden en aangehouden.

Politieagenten kregen omstreeks 03.40 uur een mogelijke inbraakmelding door. Zij bekeken het bedrijfsterrein en troffen onder meer een auto aan met daarin enkele goederen, die vermoedelijk van het bedrijf afkomstig zijn. Ook zagen ze een gat in een hek. De agenten maakten een afzetting met linten en bewaakten deze in afwachting van de komst van politiecollega's met hun diensthond. De zoekactie had snel resultaat.

Een 49-jarige man uit de gemeente Heumen werd aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hij is in verzekering gesteld.

Bij het bedrijf heeft verder politieonderzoek plaatsgevonden. Diverse aangetroffen goederen en ook de auto werden voor het onderzoek in beslag genomen. Van het tuincentrum is een aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.
(08)

Laatst gewijzigd 07-10-2011 17:08 | © Regio Gelderland-Zuid |