Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROUTE
Vr. 7 okt

RONDLEIDING ARCHITECTUUR IN DE UITHOF
Het 'openluchtmuseum van de moderne architectuur' opent op vrijdag 7 oktober weer haar deuren voor een exclusieve tour.

De Uithof is nog volop in ontwikkeling. De komende tien jaar wordt er gebouwd aan een kenniscentrum, science park en campus. Meer onderwijsgebouwen en studentenwoningen zullen verrijzen. De nieuwe bouwimpuls van de laatste jaren heeft een aantal zeer bijzondere gebouwen opgeleverd, die een staalkaart van Nederlandse architectuur vormen: het rode Minnaertgebouw (Neutelings-Riedijk), het Educatorium van OMA, de Universiteitsbibliotheek van Wiel Arets, de glossy Basketbar (UN Studio) met het basketbalveld op het dak en de nieuwste studentenflat Casa Confetti met de veelkleurige gevel. Het gaat dan ook uitstekend met de waardering voor de architectuur in De Uithof: De Basketbar heeft de NAI-prijs voor jonge architecten ontvangen en de Rietveldprijs 2003, de universiteitsbibliotheek heeft de Rietveldprijs 2005 ontvangen en was genomineerd voor de Mies van der Rohe-prijs en het Educatorium heeft al eerder meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Onder leiding van Aorta-gids Marlies Adriaansen wordt een bezoek gebracht aan enkele van deze toonaangevende, moderne gebouwen. Een route langs de Universiteitsbibliotheek Uithof (Wiel Arets), het Educatorium (OMA), het A.A. Hijmans van den Berghgebouw (EEA Architects) en het nieuwe David de Wiedgebouw (Studio HH).

INFORMATIE
Aanvang
Duur
Vertrek

Kosten

Reserveren

14.30 uur
2 uur
Bij de receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19, Utrecht. Stadsbus lijn 11 en 12. ¤ 12,50 per persoon, ¤ 11,00 voor U-pas houders, 65+, CJPP, studenten en Vrienden van Aorta. Van te voren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (aorta@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. SVP erbij vermelden of u in het bezit bent van een studentenpas, een U-pas, CJP, een 65+ kaart of dat u Vriend bent van Aorta.

NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.



Ingezonden persbericht