Dura Vermeer

Rotterdam - 07 oktober 2011

WWR Award nominatie voor drijvende Maasvilla's Ohé en Laak

Voor de tweede keer op rij is een project, Maasvilla's Ohé en Laak, van Dura Vermeer, Boiten raadgevende ingenieurs en Factor Architecten genomineerd voor de Water, Wonen & Ruimte Award.

Vorig jaar won het project De Gouden Kust in Maasbommel, welke tot stand is gekomen door dezelfde betrokken partijen. De vakprijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Water, Wonen & Ruimte Congres, dat zal plaatsvinden op 13 oktober aanstaande in Rotterdam.

Tijdens het Nationaal Water, Wonen & Ruimte Congres op donderdag 13 oktober in Rotterdam wordt de winnaar van de Water, Wonen & Ruimte Award bekend gemaakt. In deze verkiezing kiest een vakkundige jury het project waarbij water het best als succesvol ingrediënt wordt ingezet bij gebiedsontwikkeling. De twintigkoppige jury koos eerder uit achttien genomineerde projecten de drie beste projecten, die voor de hoofdprijs werden genomineerd. Eén van deze projecten is Maasvilla's in Ohé en Laak.

Maasvilla's Ohé en Laak
Het project bestaat uit 16 drijvende woningen en 16 amfibische woningen in Ohé en Laak. Deze Maasvilla''s zijn vrijstaande (deels semi) permanent drijvende woningen. Vier steigers verbinden elk acht woningen. De eerste vier woningen aan elke steiger zijn gesitueerd op het land. Als het waterniveau stijgt zullen ze gaan drijven. De andere vier, aan de kop van de steiger, zijn permanent drijvend. Op dit moment is fase 1 in aanbouw en deze wordt in het voorjaar van 2012 opgeleverd. Dormio recreatiewoningen bv uit Arnhem verzorgt de exclusieve verkoop voor dit unieke project.

Water, Wonen & Ruimte Award
Vakblad Water, Wonen & Ruimte organiseert de verkiezing voor het tweede jaar op rij. De vakjury bestaat uit professionals afkomstig uit wetenschap, overheden en het bedrijfsleven.

Het centrale thema van de verkiezing luidt `Water werkt'. Volgens Jan-Willem Wesselink, hoofdredacteur van Water, Wonen & Ruimte, sluiten de drie finalisten naadloos aan op dit thema. `Water wordt vaak gezien als kostenpost. Deze award draait dat om. Wij laten zien dat water ook geld kan opleveren. Daardoor is de impact van de award veel groter dan alleen aan water gerelateerde projecten. De genomineerden zijn een voorbeeld voor iedereen die bezig is met gebiedsontwikkeling.'

Boiten raadgevende ingenieurs, bouwbedrijf Dura Vermeer en Factor Architecten hebben naast de Maasvilla's in Ohé en Laak en De Gouden Kust aan meerdere prachtige projecten met het thema `op en rond het water' samengewerkt.

---