Provincie Friesland


---


Geld Cultuurfonds voor concerten en boeken

Nummer: 274
Leeuwarden, 6 oktober 2011

'Bonifatius de Musical' krijgt 5000 euro subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân. De musical is één van de voorstellingen waaraan geld is verstrekt. Ook gaan er bijdragen naar boeken over de grafelijke geschiedenis van middeleeuws Frisia en over de koorbanken in de Martinikerk in Bolsward. In totaal heeft het bestuur van het fonds aan 37 projecten 68.150 euro toegekend.

Naar de verbouwing van museum Tromp's Huys op Vlieland gaat ook de hoogste bijdrage van 5000 euro. Daarnaast gaat er geld naar Taptoe Leeuwarden en is er een bijdrage verleend voor de restauratie van de windmotor in De Knipe.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân beheert ook een aantal fondsen op naam, zoals het Nijman Biermasz 17 dorpen fonds. Een fonds ter stimulering van culturele activiteiten in Witmarsum en de 16 aangrenzende dorpen. Uit dit fonds is een bijdrage geleverd voor de uitvoering van de musical Ruth.

Het cultuurfonds honoreert aanvragen die cultuur of natuurbehoud versterken. Dit was de vierde van de vijf rondes waarin het bestuur het geld jaarlijks verdeelt. Het fonds staat in Fryslân onder voorzitterschap van Commissaris van de Koningin John Jorritsma.

De lijst van toegekende plannen is in te zien op www.fryslan.nl bij Actueel en op www.cultuurfonds.nl/fryslan bij nieuws.