Provincie Utrecht

Tunnel Archimedeslaan afgesloten voor autoverkeer

De autotunnel van de Archimedeslaan in Utrecht is met ingang van 17 oktober afgesloten voor autoverkeer. De gemeente Utrecht begint die dag met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan de tunnel. De afsluiting duurt naar verwachting drie weken.

De tunnel is gemaakt van losse betonelementen. De voegen tussen deze elementen lekken, waardoor er vochtschade is ontstaan. Onder andere het asfalt, dat op het beton ligt, is hierdoor beschadigd. Om het asfalt te kunnen vervangen wordt de tunnel gedurende drie weken in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer.

In dezelfde periode wordt ook aan de bustunnel gewerkt, maar de bussen blijven gedurende het werk gewoon rijden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietstunnel.

Afsluiting kruising N237-Archimedeslaan

Niet ver van de tunnel is nog een andere afsluiting waar het verkeer hinder van ondervindt. Tot aan de Kerst is het kruispunt van de Utrechtseweg met de Archimedeslaan afgesloten voor het kruisende en afslaande verkeer naar de Archimedeslaan. Het verkeer wordt omgeleid via de Berekuil en de Waterlinieweg vice versa. Aanwonenden van de Archimedeslaan en medewerkers en bezoekers van de kantoren daar, kunnen van daaruit niet meer per auto de N237 op. De omleidingsroute loopt via de Archimedeslaan, Pythagoraslaan en de Berekuil.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11